• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Still

25.03.2020

20:14

NEMATE KVASCA U KUĆI? OVO je rešenje! Napravite ga uz pomoć... JABUKE, a evo i KAKO!

Recepti

NEMATE KVASCA U KUĆI? OVO je rešenje! Napravite ga uz pomoć... JABUKE, a evo i KAKO!

Podeli vest

Za veći hleb potrebno vam je oko 250 g kvasca!

Ako nemate kvasca, postoji način da ga napravite sami i uvek imate.

Jedini mali problem sa kvascem iz kućne radinosti je taj što će morati da prođe par dana da bi on postao aktivan, ali kada do toga dođe, samo ga održavate brašnom i vodom i uvek imate svoju zalihu kvasca.

Foto: printscreen you tube

Potrebno je:  

- 1 jabuka

- 750 g oštrog brašna

- 520 ml vode

NAPRAVITE TOPLU ČOKOLADU! Napitak koji će vas ugrejati u ovim iznenadnim hladnim danima!

Priprema:

Pomešajte pola kilograma brašna i 350ml vode, pa dodajte narendanu jabuku. Dobro promešajte i stavite u veću teglu. Pazite da smesa ne zauzme celu teglu. Zatvorite i ostavite tri dana. Tada bi trebalo da smesa naraste i da se pojave mehurići.

Pola smese možete odmah da iskoristite jer je višak, a drugu polovinu zamesite sa 250g brašna i 170ml vode. Stavite u teglu i ostavite nekoliko dana na sobnoj temperaturi, dok se ne pojave mehurići, kada je ponovo spreman za upotrebu na isti način.

Za veći hleb potrebno vam je oko 250 g kvasca. Ostatak održavajte aktivnim dodavanjem brašna i vode kako bi bila retka.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija