• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer
Video

Izvor: Krstarica

25.05.2020

16:35

ODLIČNA IDEJA ZA RUČAK! Evo kako da napravite najukusniji PREBRANAC!

Recepti

ODLIČNA IDEJA ZA RUČAK! Evo kako da napravite najukusniji PREBRANAC!

Podeli vest

Uživaćete u svakom zalogaju!

Ako volite pasulj, prebranac je odličan predlog za vaš ručak.

Foto: Shutterstock

BIĆE VAM ŽAO ŠTO JE NISTE PROBALI RANIJE! Ovaj recept za MIMOZU su MNOGI KRILI!

 

Priprema:

- 1 kg pasulja tetovca
- 1,2 kg crnog luka
- 200 g šargarepe
- 100 g paštrnaka
- 100 g korena peršuna
- 1,5 dl ulja
- 5 g bibera u zrnu
- 10 g belog luka
- 10 g tucane paprike
- 1,5 dl kuvanog paradajza
- 15 g soli
- 10 g mlevenog bibera
- Veza lista peršuna
- 3 paradajza

Priprema:

Pasulj sipajte u šerpu, prelijte toplom vodom i stavite na vatru da proključa. Zatim vodu odaspite, pasulj isperite, pa ga prelijte svežom vodom, dodajte biber u zrnu, kilogram crnog luka sečenog na rebarca, šargarepu, koren peršuna i paštrnaka, isečene na kolutove. Kada pasulj bude skoro kuvan, sklonite šerpu s vatre. Dodajte u pasulj tucanu ljutu papričicu, promešajte i nalijte kuvanim paradajzom, začinite solju, biberom i seckanim peršunovim listom. Na vrelom ulju ispržite 200 grama crnog luka isečenog na rebarca, pa kada omekša, dodajte iseckan beli luk, još malo propržite i zapržite pasulj. Vratite na vatru da proključa (pet minuta) i po potrebi doterajte ukus. Zatim pasulj preručite u zemljanu činiju, po njemu poređajte kolutove paradajza, pospite seckanim peršunovim lišćem i zapecite u već zagrejanoj rerni. Prijatno!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Imate mišljenje?

Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.

Ostavite komentar

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
KUVARICA

pre 5 godina

Hvala vam na odlicnom receptu za prebranac.Pravila sam prebranac na vise nacina,ali mi se ovaj recept najvise svidja,Skuvala sam ga danas u mojoj omoljenoj Idila serpi,jer za prebranac,evo i od mene jednog saveta,potrebna je dobra serpa.

Politika

TV

Ne propustite novu epizodu emisije "Na merama" - U subotu od 20h ulazimo u trag i nedodirljivima!
Live TV

Ne propustite novu epizodu emisije "Na merama" - U subotu od 20h ulazimo u trag i nedodirljivima!

Prošle sedmice u popularnoj Informerovoj TV emisiji "Na merama" mogli ste, između ostalog, da vidite, kako biznismen iz Ratkova Branko Babić sa Draganom J. Vučićevićem dogovara kupovinu medija Junajted grupe, šta na pijaci pazari ministarka Milica Đurđević Stamenkovski, kakve turustičke aranžmane merka poslanica-blokaderka Biljana Đorđević, gde penzionerske dane provodi nekadašnji lider SPO-a Vuk Drašković…

05.12.2025

10:57

Društvo

JOŠ Društvo VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set