• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer

Izvor: Krstarica

25.05.2020

16:35

ODLIČNA IDEJA ZA RUČAK! Evo kako da napravite najukusniji PREBRANAC!

Recepti

ODLIČNA IDEJA ZA RUČAK! Evo kako da napravite najukusniji PREBRANAC!

Podeli vest

Uživaćete u svakom zalogaju!

Ako volite pasulj, prebranac je odličan predlog za vaš ručak.

Foto: Shutterstock

BIĆE VAM ŽAO ŠTO JE NISTE PROBALI RANIJE! Ovaj recept za MIMOZU su MNOGI KRILI!

 

Priprema:

- 1 kg pasulja tetovca
- 1,2 kg crnog luka
- 200 g šargarepe
- 100 g paštrnaka
- 100 g korena peršuna
- 1,5 dl ulja
- 5 g bibera u zrnu
- 10 g belog luka
- 10 g tucane paprike
- 1,5 dl kuvanog paradajza
- 15 g soli
- 10 g mlevenog bibera
- Veza lista peršuna
- 3 paradajza

Priprema:

Pasulj sipajte u šerpu, prelijte toplom vodom i stavite na vatru da proključa. Zatim vodu odaspite, pasulj isperite, pa ga prelijte svežom vodom, dodajte biber u zrnu, kilogram crnog luka sečenog na rebarca, šargarepu, koren peršuna i paštrnaka, isečene na kolutove. Kada pasulj bude skoro kuvan, sklonite šerpu s vatre. Dodajte u pasulj tucanu ljutu papričicu, promešajte i nalijte kuvanim paradajzom, začinite solju, biberom i seckanim peršunovim listom. Na vrelom ulju ispržite 200 grama crnog luka isečenog na rebarca, pa kada omekša, dodajte iseckan beli luk, još malo propržite i zapržite pasulj. Vratite na vatru da proključa (pet minuta) i po potrebi doterajte ukus. Zatim pasulj preručite u zemljanu činiju, po njemu poređajte kolutove paradajza, pospite seckanim peršunovim lišćem i zapecite u već zagrejanoj rerni. Prijatno!

Postovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
KUVARICA

pre 4 godine

Hvala vam na odlicnom receptu za prebranac.Pravila sam prebranac na vise nacina,ali mi se ovaj recept najvise svidja,Skuvala sam ga danas u mojoj omoljenoj Idila serpi,jer za prebranac,evo i od mene jednog saveta,potrebna je dobra serpa.

Politika

TV

Društvo

JOŠ Društvo VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set