• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: kuvajuzivo

01.07.2020

09:39

(VIDEO) KREMASTA POSLASTICA! Osvežavajući čokoladni kolač

Recepti

(VIDEO) KREMASTA POSLASTICA! Osvežavajući čokoladni kolač

Podeli vest

Obradujte ukućane ukusnim čokoladnim desertom

Posuda veličine 20x30cm.

Sastojci:

5 jaja

90 g šećera
60 ml ulja
60 ml mleka
60 ml vode
90 g brašna
20 g kakao praha
1 kesica praška za pecivo (16g)
malo margarina za podmazivanje

Za sirup:

250 ml vode
70 g šećera

Za čokoladni preliv:

300 g čokolade za kuvanje
500 ml slatke pavlake

Priprema:

Uključite rernu da se greje na 180°C. Umutite mikserom penasto 5 belanaca, pa dodajte postepeno šećer, kašiku po kašiku da bi se šećer rastopio. Mutite sve vreme. Zatim dodajte žumanca i mutite dok se ne sjedine. Brašno, kakao prah i kesicu praška za pecivo prosejte u jaja i sjedinite kašikom. Margarinom premažite posudu sa svih strana i sipajte smesu. Pecite 20 minuta u prethodno zagrejanoj rerni. Izvadite iz rerne i ostaviti da se ohladi.
Sirup: Sipajte u šerpu vodu, dodajte šećer i promešajte. Uključite na srednju jačinu da provri i ostavite minut da vri. Zatim sklonite sa ringle i sačekajte 10 minuta. Vrućim sirupom prelijte ohlađen kolač i ostavite da se ohladi.
Čokoladni preliv: Stavite slatku pavlaku u šerpu, dodajte čokoladu za kuvanje i mešajte dok se čokolada ne rastopi. Vrućom čokoladom prelijte ohlađen kolač, sačekajte 5 minuta i stavite u frižider najmanje 4 sata pre služenja. Kolač čuvajte u frižideru.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija