Recepti
SOČAN KOLAČ KOJI ĆETE OBOŽAVATI - GOTOV ZA POLA SATA! Napravite trileće na jednostavan način!
Topi se u ustima!
Svi obožavaju ovaj izdašni kolač. Veoma se brzo i lako pravi.
Potrebno je:
- 7 jaja
- 7 supenih kašika sećera
- 200g brašna
- 1/2 kesice praška za pecivo
RECEPT ZA POČETNIKE! Evo kako da napravite najukusniju musaku!
Preliv:
- 800 ml mleka
- 400ml slatke pavlake
- 300ml kondenzovanog mleka
Glazura:
- 300g gotovog karamela ili naprvaite sami. Potrebno vam je: 200g šećera, 50g maslaca, 200g slatke pavlake.
Priprema: Pripremite pleh koji ćete pouljiti i pobrašniti. Rernu zagrejte na 180 stepeni Celzijusa. Odvojite žumance od belanaca. Umutite belanca u šam. Dodajte postepeno šećer pa mutite oko 3 minute. Dodajte žumanca, jedno po jedno. Dodajte brašno i prašak za pecivo, a onda mutite smesu ručno. Izlijte u tepsiju i pecite 25 minuta. Nakon toga ostavite biskvit da se ohladi. Napravite preliv tako što ćete mleko, kondenzovano mleko i pavlaku staviti u šerpu da se zagreje. Zatim, čačkalicom izbockajte biskvit, kako bi preliv lepo ušao u koru. Mleko koje je pred ključanjem sklonite sa ringle. Biskvit prelijte vrućim mlekom. Ostavite da biskvit dobro upije mleko pa se ohladi. Nakon toga prelijte karamel preko kolača. Ohladite i služite.
Ostavite komentar
Pravila komentarisanja:
Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.
Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.
Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.
Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.