• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer

Izvor: Mind&Body/informer.rs

23.08.2020

14:41

DA LI LUBENICA MOŽE U ZAMRZIVAČ? Da, ako poštujete sledeća pravila!

Recepti

DA LI LUBENICA MOŽE U ZAMRZIVAČ? Da, ako poštujete sledeća pravila!

Podeli vest

Kad se odmrzne, lubenica ima tendenciju da postane prilično gusta zbog visokog sadržaja vode. Međutim, postoje načini zamrzavanja voća koji ga čine upotrebljivim za razne zabavne i ukusne opcije

Lubenica je mnogima omiljeno letnje voće. Može li se, poput mnoge druge hrane - zamrznuti? Kako prenosi Mind&Body, odgovor je da, možete.

100 GRAMA OVOG VOĆA DNEVNO i bićete STALNO ZDRAVI! Pune VITAMINA C, čiste krvne sudove - prirodni ANTIOKSIDANS

OBIČNO NEOBIČNA! Uzimamo je zdravo za gotovo, a jedna je od NAJLEKOVITIJIH BILJAKA kod nas!

Ali to će da ograniči ono što možete da učinite s njom nakon toga. Za razliku od nekih drugih vrsta voća i povrća, lubenica ne može nakon odmrzavanja da bude slične strukture kao pre, tačnije postaje gnjecava.

Kako je zamrznuti?

Ako se odlučitec da smrznete ostatke ovog sočnog voća, postoji nekoliko načina da to uradite. Iseckajte lubenicu na kockice, stavite ih u kesice za zamrzavač, pa u friz. Ipak, najbolji način je iseckati je na kockice i staviti u posudu za pečenje (širi, plići sud), a nakon što se zamrzne možete da je raspodelite u vrećice.

Šta možete da uradite sa smrznutom voćkom? Jedan od najjednostavnijih recepata su margarita od lubenice ili krem, odnosno sladoled.

Foto: Shutterstock

Recept za margaritu

Sastojci: pola čaše tekile, 4 čaše kocka lubenice, čaša smrznutih mešanih bobica, 2 do 4 kašičice soka limete, 2 čaše leda, 4 kriške limete.

ZASLADITE SE! Predivan kolač sa GROŽĐEM, rikotom i orasima!

Sve sastojke, osim kriški limete, stavite u blender, pa pomešajte. Smesu podelite u četiri čaše, a svaku čašu ukrasite jednom kriškom limete.

Foto: Shutterstock

Krem/sladoled od lubenice

Zamrznutu lubenicu ubacite u blender. Dodajte nekoliko smrznutih kriški banane, malo bademovog mleka i javorov sirup. Sve zajedno pomešajte dok ne postane glatko i kremasto. Poslužite odmah ako želite mekši krem ili zamrznite nekoliko sati ako želite strukturu sladoleda.

Postovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Politika

TV

Društvo

JOŠ Društvo VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set