Recepti
OBRADUJTE VAŠA NEPCA I NOVČANIK! Ovo su PRAZNE KIFLICE - Jedan sastojak ih čini VRLO MEKANIM!
Preukusne!
Jako su lepe i sutra dan, a možete kad su upola prohladjene da stavite u zamrzivač. Potpuno su iste kad ih izvadite iz zamrzivača. Od ove mere izadje 80 komada. Možete pre pečenja na svaku kiflicu da stavite po kockicu margarima onda su još lepše.
Za testo:
1200 g brašna
600 g tople vode
1 paketić kvasca
4 kašike šećera
2 kašike soli
1 prašak za pecivo
200 g ulja
200 g vode, šećer, kvasaci 100 g brašna pomešati i ostaviti da nadođe kvasac. U nadošao kvasac dodati preostalu vodu, so i prašak za pecivo. Umesiti testo sa preostalim brašnom. Testo je mekše. Od umešenog testa sa nauljenim rukama odvajati loptice veličine oraha.
Svaku lopticu na nauljenu površinu razvući što tanje i staviti fil po želji, a mogu i prazne su jako ukusne. Na krajevima malo iseći testo.
Sve radite odmah nista se ne čeka da testo naraste. Redovno polivajte ulje na površinu na kojoj radite. Napravljene kiflice namažite umućenim jajetom sa malo ulja i pospite susamom.
Premazivanje:
1 jaje
50 g susama
Kiflice peći odmah na 220 C do lepo porumene oko 30 minuta. Izvaditi iz rerne i odmah služiti.
Ostavite komentar
Pravila komentarisanja:
Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.
Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.
Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.
Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.