Recepti
POSLASTICA KOJA VRAĆA U DETINJSTVO! Mekane i vazdušaste DOMAĆE KROFNE koje ćete obožavati!
Tope se u ustima!
Mekane i vazdušaste krofne će vas za tili čas vratiti u detinjstvo.
Sastojci:
- 2 jaja
- 2 dl mleka
- 500 g brašna
- 25 g svežeg kvasca
- Na vrh noža soli
- 2 kašike šećera
- Teglica džema
- Šećer u prahu
Priprema:
Napraviti smesu od 100g brašna i kvasca rastvornog u 4 supene kašike mlakog mleka. Ostaviti na toplom mestu da nadođe dvostruko. U posudu za mešenje sipati brašno, šećer i jaja. Izmešati mikserom (staviti nastavke za testo) i dodati smesu sa kvascem. Sipati ostatak mleka. Mutiti testo dok ne počne da se odvaja od posude. Ostaviti na toplom da nadođe. Premesiti testo mikserom, pa ga oklagijom razvući na dasci za mešenje na debljinu od 0,5 cm. Na polovini testa utisnuti krugove prečnika 6 cm uz pomoć čaše. U sredinu svakog kruga staviti kašičicu džema i preklopiti drugom polovinom testa. Pomoću iste čaše vaditi krugove. Ivice krugova će se tako zalepiti. Ostaviti oko 1 sat krofne na toplom da ponovo nadođu. Pržiti krofne u vrelom dubokom ulju da porumene sa obe strane. Ocediti ih i kad se prohlade posuti prah šećerom.
Napomena: Pre stavljanja nove količine testa sačekati da se masnoća dobro ugreje.
Ostavite komentar
Pravila komentarisanja:
Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.
Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.
Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.
Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.