Recepti
OMILJENO PECIVO NAŠEG DETINJSTVA! Napravite najbolje rol višle sa domaćim TESTOM!
Prijatno!
Recept za omiljeno pecivo našeg detinjstva.
Sastojci:
- 1kg brašna
- 2,5dcl mlakog mleka
- 2,5dcl mlake vode
- 100 g margarina
- 3 kašike šećera
- 1 kašika soli
- 1 jaje
- 24 koktel viršlice
Za premazivanje:
- 1 jaje
- 2 kašike hladnog mleka
Priprema:
Potopiti u malo mleka kvasac, malo brašna i šećera.Ostatak mleka pomešati sa vodom. Sipati pola brašna u posudu za mešenje, pa dodati nadošao kvasac, izmućeno jaje, šećer, so i otopljeni margarin. Promešati varjačom pa postepeno dodavati mešavinu mleka i vode, i ostatak brašna. Umesiti testo i ostaviti da nadođe (oko 1 sat).
Nadošlo testo podeliti na tri kugle. Svaku kuglu na radnoj površini posutom brašnom rastanjiti na debljinu pola prsta i dobijene krugove iseći na po osam delova (trouglova). U svaki trougao umotati viršlicu. Ostaviti rol viršle da odstoje još 15min. Rernu zagrejati na 220 stepeni. Rol viršle premazati mešavinom umućenog jajeta i mleka. Peći oko 20min.
SAVET: Ukoliko nemate koktel viršlice, obične viršle iseći uzdužno na pola, pa popreko na tri dela.
Ostavite komentar
Pravila komentarisanja:
Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.
Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.
Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.
Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.