(VIDEO) KAKO SE SPREMAJU BUKOVAČE? Idealan predlog za RUČAK

bakina kuhinja

08:47 Recepti 0

Bakina kuhinja | 20. 11. 2020.

(VIDEO) KAKO SE SPREMAJU BUKOVAČE? Idealan predlog za RUČAK

Bukovača je vrsta gljive koja se sastoji od proteina, vode, vitamina i minerala koji imaju lekovite supstance. Sadrži i vlakna carealije koja vezuju i izbacuju nagomilane štetne materije iz organizma.Bukovača je bogata vitaminima B grupe, C, D, K, mineralima jod, selen, fosfor, gvožđe, kalijum, cink. Snižava holesterol i jača imunitet..

Potrebno je:

400 gr bukovača

1 praziluk
1 crveni luk
1 veća paprika sveža
2 čena belog luka
peršunov list
so..biber..maslinovo ulje

bakina kuhinja

Priprema:

Na ulju propržiti na kolutove praziluk ne mora sitno i  propržiti. Kad se malo uprži dodati crni luk i njega malo upržiti a onda na kocke papriku.

 Na kraju dodati oprane i očišćene bukovače. Dinstati na tihoj vatri da ispari tečnost.

 Ako pečurka nije mekana dodati malo vode pa je dinstati da omekne i ispari tečnost. 

Na kraju ubaciti so..biber , seckan beli luk i peršunov list.  Naše pečurke su gotove. Meso im nje ravno. 

 


Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.