• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer

Izvor: domacirecepti

19.12.2020

21:28

UKUSNE KIKIRIKI BAJADERE! Napravite hrskave sitne kolače prelivene ČOKOLADOM!

Recepti

UKUSNE KIKIRIKI BAJADERE! Napravite hrskave sitne kolače prelivene ČOKOLADOM!

Podeli vest

Idealni sitni kolači za slave i praznike.

Sastojci:

- 180 ml vode
- 180 g kristal šećera
- 75 g margarina

- 200 g blendiranog kikirikija
- 250 g mlevenog keksa
- 80 g crne čokolade
- 100 g bele čokolade

Glazura:

- 120 g crne čokolade
- 2 kašike ulja

Foto: Printscreen You TubeDomaći Recepti

Priprema:

Odmah narendati crnu čokoladu. Spojiti vodu i šećer pa staviti na vatru da provri. Kad provri dodati margarin pa sačekati da se i on otopi i provri. Skloniti sa vatre pa dodati kikiriki i 200 g mlevenog keksa. Sjediniti pa podeliti na dva dela. U jedan deo staviti izrendanu čokoladu, a u drugi preostalih 50 g mlevenog keksa i sjedini. U manji pleh ili kalup staviti papir za pečenje pa istresti celu svetlu smesu i poravnati. Otopiti u mikrotalasnoj ili na pari belu čokoladu. U mikrotalsnoj zagrevamo po 15 sekundi dok se čokolada ne otopi. Premazati otopljenu čokoladu preko prvog sloja pa odneti u zamrzivač da se stegne 5 – 10 minuta. Preporučujemo mlečnu belu čokoladu jer čokolada za kuvanje se baš i ne otopi lepo. Ukoliko hoćete posnu kikiriki bajaderu izuzmite čokoladu. Izvaditi iz zamrzivača pa preko staviti čokoladni deo, pa i njega poravnati. Ukoliko vam se desi da vam se drugi deo ohladio i čini vam se da neće moći lepo da se stavi preko čokolade malo ga zagrejte. Namojte vruće na belu čokoladu. Opet poravnajte čašom. Glazura se odmah pravi. Pomešati čokoladu i ulje pa staviti u mikrotalasnu ( po 15 sekundi dok se ne zagreje ) ili na paru i otopiti ih zajedno. Preliti preko bajadere i odozgo po želji posuti blendiranim kikirikijem.

Postovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

TV

Društvo

JOŠ Društvo VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set