
Shutterstock
NAJLEPŠI PASULJ ZA POST! Prebranac na HILANDARSKI NAČIN! /RECEPT/
Post je stoga idealno vreme da zaboravimo na pekare, supermarkete, gotove i upakovane (čitaj nezdrave) proizvode i okrenemo se starim, domaćim receptima, u ovom slučaju na prebrancu na hilandarski način
Sastojci:



500 g pasulja tetovca
4-5 glavica crnog luka
2-3 čena belog luka


150 g zrelog paradajza ili pelata
mlevena crvena paprika
so, peršunov list
Shutterstock
Priprema:
Pasulj potopite da odstoji preko noći. Stavite ga u šerpu da se kuva, bacite prvu tečnost kad voda provri, a potom dodajte krupno isečene dve glavice crnog luka i kuvajte na tihoj vatri. Pri kraju kuvanja stavite dve do tri iseckane manje glavice crnog luka, beli luk i crvenu mlevenu papriku. Kada je pasulj kuvan i voda skoro isparila u šerpu stavite oljušten i sitno isečen zreo paradajz, so i dosta peršunovog lista. Jelo treba da krčka još neko vreme.
Prijatno!
DANAS POČINJE VELIKI VASKRŠNJI POST! Riba se jede samo NA DVA VELIKA PRAZNIKA! Evo kojih pravila vernici treba da se pridržavaju!
POSNA CELER ČORBA sa KNEDLAMA! Uživanje za sva čula! /RECEPT/
Dokle cete
16.03.2021. 05:17
Dokle cete bombardovato narod ovom nepismenoscu? Dokle galame, dokle znaci uzvika? Zasto velika slova? Posan pasulj, velikim slovima i znak uzvika na kraju? Zasto se "derete"?