• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: kuvajmolako

20.04.2021

23:16

OSVEŽAVAJUĆI VOĆNI KOLAČ! Sočna poslastica koju će obožavati cela vaša PORODICA!

Recepti

OSVEŽAVAJUĆI VOĆNI KOLAČ! Sočna poslastica koju će obožavati cela vaša PORODICA!

Podeli vest

Baza od piškota i kombinacija kremastog fila od vanile kao i osvežavajućeg fila od višnja je dobitna kombinacija.

Sastojci:

2 pakovanja piškota (210 g)
200 ml mleka za kvašenje piškota
1 vanilin šećer

Za fil:

650 ml mleka
5-6 kašika šećera
2 pudinga sa ukusom vanile(80g)
125 g maslaca ili margarina

Foto: Printscreen You Tube

Još:

300 g višanja
4-5 kašika šećera
2 pune kašike gustina
200 ml tečnosti
250 ml slatke pavlake

Priprema:
U mleko dodajte šećer i puding, pa kuvajte dok se ne zgusne uz konstantno mešanje. Pokrijte i ostavite da se ohladi.

Odmrznite višnje, dodajte vodu i šećer. Pomešajte gustin sa 50 ml vode, pa kuvajte dok ne provri, zatim još 2-3 minuta, pa onda dodajte gustin. Ostavite da se ohladi. Umutite slatku pavlaku, a zatim ohaleđeni puding umutite, pa dodajte margarin sobne temperature i opet mikserom sjedinite.

Foto: Printscreen You Tube

Piškote umočite u mleko u koje ste dodali vanilin šećer i ređajte na tepsiju. Stavite pola voćnog fila, pa preko pola fila od vanile. Zatim stavite 4 kašike umućene slatke pavlake, rasporedite, pa još jedan red piškota. Zatim ide druga polovina voćnog fil i fila od vanile. Premažite sa ostatkom umućene slatke pavlake i dekorišite po želji.

Napomena: Kada odmrznete višnje, ta voda što je ostala i obična voda treba da čine 200 ml tečnosti. Takođe od te količine tečnosti uzimate 50 ml za gustin. Znači sve ukupno treba da bude 200 ml tečnosti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija