• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: gurman tv

23.04.2021

19:55

LEPINJE SA PRELIVOM OD BELOG LUKA, PERŠUNA I PARMEZANA! Ukusno testo za celu porodicu! /VIDEO/

Recepti

LEPINJE SA PRELIVOM OD BELOG LUKA, PERŠUNA I PARMEZANA! Ukusno testo za celu porodicu! /VIDEO/

Podeli vest

Ovo su najmekše lepinje koje ćete ikada probati

Sastojci:

155 ml mleka
10 g šećera
5 g kvasca

 220 g brašna
prstohvat soli
25 g omekšalog maslaca
1 jaje
200 ml rastopljenog putera
3 čena belog luka
10 g peršuna
50 g parmezana

Foto: Printscreen/YouTube/Gurman TV

Priprema:

U mleko dodajte so i kvasac pa promešajte. Ostavite da odmara 15 minuta. Zatim dodajte rastopljeni maslac, šećer, brašno pa rukama zamesite testo. Pokrijte ga i ostavite da odmara pola sata.

Premesite ga i napraite oblik vekne hleba koju zatim isečete po širini na manje parčiće. Svako parče uvaljajte u lopticu i ređajte na pleh, na kom je pek papir. Pokrijte i ostavite sve loptice tako 15 minuta. Zatim ih premažite umućenim jajetom i pecite na 180 stepeni 25 minuta. Kada su gotove zasecite vrhove u oblik krsta, a zatim po dijagonali i dobićete 8 delića.

U rastopljen maslac dodajte sitno seckan beli luk, peršun i parmezan pa sve lepo umešajte. Umočite svaku lepinju u ovu mešavinu držeći je za donji deo kako bi se gornji rascvetao jer smo ga zasekli. Vratite ponovo u rernu na 10 minuta. Služite toplo.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija