• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: stvarukusa.rs/informer.rs

24.05.2021

14:47

ČOKOLADNA MUS TORTA! Poslastica koja OBARA s NOGU! /Recept/

Recepti

ČOKOLADNA MUS TORTA! Poslastica koja OBARA s NOGU! /Recept/

Podeli vest

Sočni ekstra čokoladni biskvit bez brašna i penasti mus od kafe – kakva bombastična kombinacija! Uživajte!

Sastojci:

Za biskvit:

150 g tamne čokolade

Foto: Shutterstock

100 g putera

100 ml neutralne pavlake za kuvanje

puna kašika kakaoa

4 jajeta

4 kašike šećera

Za mus od kafe:

2 žumanca

100 g šećera

jedna i po kašika gustina

160 ml mleka

kašičica arome vanile

2 kašike instant kafe

Foto: pexels

pola kašike želatina

2 kašike hladne vode

250 ml mlečne slatke pavlake

Plus:

kakao za posipanje

Priprema:

Čokoladu i puter otopite na laganoj vatri, dodajte pavlaku za kuvanje, kakao i jedno po jedno žumance. Belancima dodajte prstohvat soli i umutite u čvrst sneg uz postepeno dodavanje šećera. Lagano sjedinite ovaj sneg i čokoladnu smesu, izlijte u kalup (20 cm) obložen pek papirom i namašćen puterom i pecite na 160 stepeni oko 30 minuta. Kad se torta prohladi, izvadite je iz kalupa, okrenite na drugu stranu i stavite na tanjir. Za mus ubacite u šerpicu žumanca i šećer, dobro izmešajte, dodajte gustin i toplo mleko i kuvajte na srednjoj vatri uz mešanje, dok se krem ne zgusne kao puding. Skinite sa vatre, dodajte vanilu i instant kafu i izmešajte. Želatin u šerpici prelijte hladnom vodom, ostavite 5-10 minuta da nabubri, pa zagrejte na slaboj vatri da se otopi. Sipajte u krem od kafe i promešajte. Umutite slatku pavlaku i lagano dodajte u krem. Oko biskvita stavite obruč od kalupa i sipajte krem. Ostavite u frižideru na minimum 4 sata, a najbolje preko noći. Sutradan skinite kalup i pospite tortu kakaoom.

Uživajte!

Zasladite se na KRALJEVSKI NAČIN! Neodoljiva ČOKOLADANA TORTA sa JAGODAMA! /Recept/

DOMAĆA MOKA KAFA sa lavandom! UŽIVANJE za sva čula! /RECEPT/


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija