• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer
Video

Izvor: 24sata.hr/informer.rs

25.05.2021

11:15

ŠEST GENIJALNIH TRIKOVA ZA KRALJEVSKU KAJGANU! Ovako sočnu i penastu još niste probali!

Recepti

ŠEST GENIJALNIH TRIKOVA ZA KRALJEVSKU KAJGANU! Ovako sočnu i penastu još niste probali!

Podeli vest

Priprema savršene kajgane zahteva više od samog razbijanja jaja i mešanja. Pripremite domaća jaja, kvalitetnu tavu i obratite pažnju na ove detalje

Bez obzira kakvu kajganu volite trebaće vam prava oprema s kojom ona neće zagoreti ili ostati nepečena. To se odnosi na tiganj s neprijanjajućim dnom i silikonsku špatulu kojom ćete mešati kajganu.

Sastojci:

3 jaja po osobi

žlica mleka ili sirnog namaza
prstohvat soli
biber po ukusu

Foto: Shutterstock

Trikovi za super kajganu

Priprema:

1. Razbijte jaja i stavite ih u šoljicu ili posudu.

2. Dodajte mleko ili sirni namaz i prstohvat soli.

3. Snažno promešajte ili stavite u blender, dok se ne pojavi penica. Ostavite ih par sekundi da se stope.

4. Rastopite kašiku maslaca na tiganju na jačem plamenu. Kad se maslac rastopi dodajte jaja i pustite ih sekundu, dve. Zatim, brzim pokretima, silikonskom špatulom počnite mešati jaja dok se ne stvore velike pahuljaste grudice.

5. Kajganu prebacite na tanjir, ako imate mikrotalasnu, zagrejte ga par sekundi u njoj jer će se jaja sporije hladiti, i pobiberite.

6. Prijatno!

Savet plus: Ako volite kremastu kajganu, koja pomalo podseća na rastopljeni sir, trebate je pripremati polako na slaboj vatri, piše Skillet.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Imate mišljenje?

Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.

Ostavite komentar

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Nerazumno

pre 4 godine

"... žlica mleka ili sirnog namaza...". Hajde "sirni namaz", to i razumem, ali sta vam je "zlica"? Odakle ste prepisali, a niste preveli?

sledeća vest

Politika

TV

Ne propustite novu epizodu emisije "Na merama" - U subotu od 20h ulazimo u trag i nedodirljivima!
Live TV

Ne propustite novu epizodu emisije "Na merama" - U subotu od 20h ulazimo u trag i nedodirljivima!

Prošle sedmice u popularnoj Informerovoj TV emisiji "Na merama" mogli ste, između ostalog, da vidite, kako biznismen iz Ratkova Branko Babić sa Draganom J. Vučićevićem dogovara kupovinu medija Junajted grupe, šta na pijaci pazari ministarka Milica Đurđević Stamenkovski, kakve turustičke aranžmane merka poslanica-blokaderka Biljana Đorđević, gde penzionerske dane provodi nekadašnji lider SPO-a Vuk Drašković…

05.12.2025

10:57

Društvo

JOŠ Društvo VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set