• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer
Video

Izvor: Bakina kuhinja

20.08.2021

14:30

PASULJ ZA RUČAK! Obrok koji je uvek rado viđen na svakoj trpezi

bakina kuhinja

Recepti

PASULJ ZA RUČAK! Obrok koji je uvek rado viđen na svakoj trpezi

Podeli vest

Ukoliko ste gladni, a ne znate pta da spremate, onda vam predlažemo da napravite domaći pasulj

Potrebno je:

400 gr pasulja
1 glavica crnog luka
glavica belog luka

1 paprika
lovorov list
nekoliko zrna bibera
1 kašika ulja

Za zapršku:

malo ulja
2 mala glavičica crnog luka
3 čena belog luka
1 kašičicaa brašna
malo crvene ml. paprike
biber so

Foto: bakina kuhinja

Pasulj spreman za ručak

Priprema:

Pasulj se prvo prebere,tj.očisti od oštećenog zrna, opere i stavi da prokuva.(Kuvanje pasulja je prava mala gastro "nauka" jer vam niko ne može tačno reći koliko to traje. Sve zavisi od vrste pasulja (puter, trešnjevac, zelenček, tetovac…) i o tome da li je u pitanju mladi ili suvi pasulj. Naliiti hladnom vodom. 

Ubaciti seckan crno luk i malo velog luka, lovorov list, zrno biber, 1 kašiku maslinovog ulja. Poklopiti i staviti na tihu vatru da kuva dok se ne skuva. 

U koliko želite da ga ne zapržavate u činiju razmutite kaćičicu brašna i malo crvene paprike i ubacite. Ja saz zapržila. U tiganj malo ulja dodati sitno seckan crni luk, pa kad se uprži dodati seckan beli luk i mešati da luk dobije blago krem boju. 

Ubaciti ml. papriku i odmah istresti u pasulj. Posoliti i dodati ml. biber.  Peršunov list iseckati  i dodati. 

VIDEO POGLEDAJTE NA OVOM LINKU



Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Imate mišljenje?

Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.

Ostavite komentar

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Politika

TV

Ne propustite novu epizodu emisije "Na merama" - U subotu od 20h ulazimo u trag i nedodirljivima!
Live TV

Ne propustite novu epizodu emisije "Na merama" - U subotu od 20h ulazimo u trag i nedodirljivima!

Prošle sedmice u popularnoj Informerovoj TV emisiji "Na merama" mogli ste, između ostalog, da vidite, kako biznismen iz Ratkova Branko Babić sa Draganom J. Vučićevićem dogovara kupovinu medija Junajted grupe, šta na pijaci pazari ministarka Milica Đurđević Stamenkovski, kakve turustičke aranžmane merka poslanica-blokaderka Biljana Đorđević, gde penzionerske dane provodi nekadašnji lider SPO-a Vuk Drašković…

05.12.2025

10:57

Društvo

JOŠ Društvo VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set