• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: stvarukusa/informer.rs

25.08.2021

16:17

PUNJENE PAPRIKE ZAPEČENE U RERNI! Napravite ručak za dva dana!

Printscreen You Tube

Recepti

PUNJENE PAPRIKE ZAPEČENE U RERNI! Napravite ručak za dva dana!

Podeli vest

Ukoliko ne znate šta da skuvate danas, predlažemo ovaj obrok koji je po meri svih

Obradujte svoje najdraže ovim ukusnim obrokom! 

Sastojci:

100 g pirinča
voda
1 glavica crnog luka
2 šargarepe
10-14 paprika babura 500 g mlevenog mesa
so, biber, suvi biljni začin
2-3 čena belog luka
ulje
500 ml paradajz sosa
2-3 paradajza ili krompira za zatvaranje paprika

Priprema:

Pirinač ostavite u vodi da nabubri, a zatim ga dobro iscedite. Paprike očistiti, izvaditi im drške, oprati i ostaviti da se osuše. Luk i šargarepu sitno iseckajte i izdinstaajte na ulju. Potom dodajte mleveno meso. Dodajte mu pirinač i dinstajte dok ne porumeni. Začinite po ukusu i dodajte sitno iseckani beli luk. Dobro izmešati i puniti paprike, ne baš do vrha pošto se pirinač kasnije raširi.

Paradajz ili krompir isecite na tanke kolutiće i sa njim zatvarajte paprike kako pri pečenju meso ne bi ispadalo.

U pekač poređajte paprike, pa sipajte paradjaz sok. Ubacite u zagrejanu rernu na 200 stepeni. Pecite ih oko 60 minuta (od trenutka kada se rerna ugrejala) poklopljene, a zatim sklonite poklopac i pecite dok paprike ne dobiju koricu po površini.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...
Fudbal

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...

Upoznao sam mnogo uspešnih ljudi iz različitih oblasti, od američkih predsednika, preko biznismena, do najvećih fudbalera svih vremena i mogao bih danima da pričam o raznim dogodovštinama s njima, kaže u intervjuu za Informer jedan od najuspešnijih srpskih biznismena Milan Mandarić.

30.04.2024

09:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija