• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

11.10.2021

17:27

SIROTINJSKI TIRAMISU! Najjeftiniji slatkiš na svetu

Promo

Recepti

SIROTINJSKI TIRAMISU! Najjeftiniji slatkiš na svetu

Podeli vest

Sve sastojke za ovu poslasticu imate kod kuće! Zovu ga tiramisu od banane i kakaa. Nećete verovati, ali kora za ovaj slatkiš se priprema u tiganju. Važno je da sve dobro sjedinite i imaćete pravi raj za nepca

Kiša, tmurno vreme, polako vas hvata melanholično raspoloženje. Naravno - ideja - jede mi se nešto slatko, ali ko će sada u nabavku potrebnih namirnica? Imamo rešenje za vas, sastojke za ovu poslasticu ima svaka kuća. Vrlo je izdašan, i jeftin za pravljenje. Neki ga u šali zovu "tiramisu za siromašne". 

Njegova jednostavna priprema je ono što će vas oduševiti. Kora za ovaj slatkiš sa bananom i kakaom, peče se  u tiganju, a pravi se od ovsenih pahuljica i jaja. Još jedan "plus" - mnogo brže se priprema od patišpanja. 

Foto: Printscreen You Tube

Ovaj slatkiš će vam brzo popraviti raspoloženje

Sastojci:

2 jajeta
80 g ovsenih pahuljica
5 g praška za pecivo
10 g kakaoa u prahu 
40 g pavlake ili jogurta
250 g maskarpone ili krem sira 
2 banane

Priprema:

Izblendirajte jaja, ovsene pahuljice, prašak za pecivo, kakao i jogurt. Sve dobro sjedinite i podelite smesu na 2 dela. Ispecite u tiganju kao palačinku. Svaku palačinku isecite na 4 dela. Umutite maskarpone, a banane iscecite. Svaku četvrtinu namažite sa maskarpone sirom i poređajte banane. Treba vam cela jedna palačinka za 1 kolač, znači sva 4 dela. Od ove 2 palačinke imate za 2 kolača. Pospite kakao prahom. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Mesimo zajedno! HLEB naš NASUŠNI na 6 NAČINA! /Recepti/
Recepti

Mesimo zajedno! HLEB naš NASUŠNI na 6 NAČINA! /Recepti/

Otkad je sveta i veka, nezaobilazni je deo svake trpeze, nekad (često) i jedini, metafora za osnovne potrebe i uslove života, u nekim religijama važan ritualni element. Svaka zemlja i kultura imaju svoju verziju, a mi vam donosimo nekoliko recepta kako bismo vas inspirisali da barem povremeno nešto zamesite

11.10.2021

13:20

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija