• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer
Video

Izvor: Informer/STVARUKUSA.RS

13.10.2021

22:47

PASULJ SA KOBASICOM NA RUSKI NAČIN! Ne kuva se, nego se peče! Odličan predlog za ručak - obožavaćete ga!

Recepti

PASULJ SA KOBASICOM NA RUSKI NAČIN! Ne kuva se, nego se peče! Odličan predlog za ručak - obožavaćete ga!

Podeli vest

Kažu da samo ovako pripremljen može da parira srpskom pasulju. Ruski pasulj sa kobasicom na ruski način - ne kuva se, nego se peče.

Rusi u pasulj dodaju i povrće kako bi mu pojačali ukus.

Pasulj je tradicionalno srpsko jelo koje je popularno isto kao sarme. Svaka domaćica ima neki svoj recept kako da ga napravi. Obično se dodaje suvo meso i pravi dobra zaprška. Ali, Rusi i za pasulj, kao i za ajvar, imaju malo drugačiji način pripreme. Oni dodaju seckano i proprženo povrće i pasulj peku u rerni. Za fantastičan ukus poslužite sa domaćim hlebom i kupus salatom. 

Sastojci:

400 g pasulja 
400 g kobasice 
1 crni luk 
1 šargarepa 
1,5 paprika 
1 paradajz 
so, mlevena paprika, peršun

Foto: Shutterstock

Pasulj

Priprema: 

Kobasicu isecite na krugove i propržite na vrelom ulju. Zatim je izvadite iz tiganja, pa dodajte seckani luk, šargarepu i papriku. Dinstajte nekih 5 minuta, pa dodajte rendani paradajz. Sipajte prvo povrće u šerpu, bilo bi dobro da je zemljana, pa dodajte skuvani pasulj, a može i onaj iz konzerve i na kraju kobasice. Dobro promešajte. Dodajte začine i još jednom promešajte. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C nekih 30 minuta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Imate mišljenje?

Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.

Ostavite komentar

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

Društvo

JOŠ Društvo VESTI

Hronika

Flojd, Flojd, Flojd: Bez vozačke, mrtav pijan, za dva minuta šest preticanja preko pune linije
Hronika

Flojd, Flojd, Flojd: Bez vozačke, mrtav pijan, za dva minuta šest preticanja preko pune linije

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, danas oko 15 časova, na državnom putu Beograd - Čačak, presretačem su zaustavili pedesetčetvorogodišnjeg R.M. koji je vozilom "pežo 206" za samo dva minuta u više navrata izvršio preticanje ukupno šest vozila preko uzdužne neisprekidane linije čineći prekršaj nasilničke vožnje, a zatim se kretao brzinom od 107 kilometara na čas, na delu puta gde je ograničenje brzine 60 kilometara na čas.

26.12.2025

22:57

Određen pritvor policajcu i pljačkašu zlatare u Novom Pazaru
Hronika

Određen pritvor policajcu i pljačkašu zlatare u Novom Pazaru

Policijskom službeniku Policijske uprave Novi Pazar, I.M., određen je pritvor do 30 dana, potvrđeno je iz izvora bliskih istrazi. Pritvor do 30 dana određen je i S.P. iz Beograda, koji se sumnjiči da je direktno učestvovao u oružanoj pljački zlatarske radnje u centru Novog Pazara.

26.12.2025

19:36

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set