Najbolje krofne koje će te ikada probati!
Ukusno i lako!
za kvasac:
25 g kvasca
100 ml mleka
1 kašičica šećera
1 kašičica brašna
za testo:
300 g brašna po potrebi dodati još
150 g kuvanog krompira
2 jajeta
50 g šećera
50 g mast ili ulje
1 prstohvat soli
1 limun - korica
PRIPREMA:
Kvasac razmutiti sa 1 dl mlakog mleka kašičicom šećera i kašičicom brašna da se aktivira.
Skuvati pire od krompira ili ako vam je ostalo od ručka, pa u njega dodati brašno, nadosli kvasac, jaja, šećer, mast, so i rendanu koricu limuna. Umesiti glatko testo i ostaviti da nadođe 1 sat.
Testo premesite i razvaljati ga na pobrašnjenu radnu površinu (od prilike 7-8 mm). Čašom vadite krofne i ostavite da se odmore 15-ak. minuta (otresti sa krofni suvišno brašno) i pržite ih u zagrejanom ulju koje ne sme biti previše vrelo da se ne desi da spolja potamne, a da unutra budu nepečene). Gotove krafne posuti šećerom u prahu i sa džemom!!!
Ostavite komentar
Pravila komentarisanja:
Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.
Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.
Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.
Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.