Kiselu salatu sa kupusom, paprikom i šargarepom nikad nije bilo lakše spremiti
Sve namirnice poređajte u teglu, prelijete i ostavite da odstoji. Nikad brža i lepša salata, a i kupus će ostati hrskav.
Sastojci:
2 kilograma kupusa (tvrd deo)
3 crvene paprike
3 male šargarepe
1 glavica belog luka
1 kašika soli za svaku teglu od 1 litra, ili pola kašike soli za teglu od 600 ml
65 ml grožđanog sirćeta za svaku teglu od 1 litra, ili 30 ml grožđanog sirćeta za teglu od 600 ml
dovoljno tople vode
limun
Priprema:
Isecite kupus na rezance, papriku na sitno, a šargarepu izrendajte. Pomešajte sve pa punite tegle. Dobro pritisnite da stane što više. U svaku teglu dodajte onoliko soli koliko je navedeno za tu veličinu. Beli luk očistite pa svaki čen isecite na 2 ili 3 dela. u svaku teglu stavite po nekoliko. Napunite tegle toplom vodom, ona će smekšati kupus. Malo kašikom utisnite kupus ka dole pa dodajte sirće. Na vrh svake tegle stavite kolut limuna. zatvorite tegle novim poklopcem pa malo protresite. Odložite na tamno i hladno mesto. već nakon 3 dana možete jesti, kupus će biti kiseo.
Ostavite komentar
Pravila komentarisanja:
Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.
Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.
Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.
Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.