VEKNA od JEČMA sa sosom od PARADAJZA! Posno, a slasno! (RECEPT)

Shutterstock

15:18 Recepti 0

ićeipiće/informer.rs | 05. 12. 2021.

VEKNA od JEČMA sa sosom od PARADAJZA! Posno, a slasno! (RECEPT)

Naši stari su ječam koristili u svakodnevnoj ishrani, kao dodatke supama, čorbama, salatama... Naš predlog za dane posta je vekna od ječma sa sosom od paradajza. Uživajte!


Sastojci: 

dve trećine šolje besplevnog (golog) ječma
pola šolje pšenice
četvrt šolje oraha
trećina šolje semenki suncokreta
glavica crnog luka
četiri kašike kečapa
sos od paradajza

Shutterstock

Priprema: 

Ječam staviti u činiju, preliti vodom da ogrezne, pa ostaviti da odstoji preko noći. Sutradan ga ocediti, prebaciti u šerpu, preliti sa dve šolje vode, pa poklopiti i kuvati na tihoj vatri 40 minuta. U međuvremenu u činiji pomešati pšenicu, sitno seckane orahe, suncokret, iseckan crni luk i kečap. Dodati oceđen ječam, dobro sjediniti, pa dobijenu smesu staviti u kalup za hleb i pritisnuti odozgo. Peći u rerni na 180 stepeni oko 50 minuta.

Prijatno!


Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.