
Shutterstock
VEKNA od JEČMA sa sosom od PARADAJZA! Posno, a slasno! (RECEPT)
Naši stari su ječam koristili u svakodnevnoj ishrani, kao dodatke supama, čorbama, salatama... Naš predlog za dane posta je vekna od ječma sa sosom od paradajza. Uživajte!
Sastojci:



dve trećine šolje besplevnog (golog) ječma Shutterstock
pola šolje pšenice
četvrt šolje oraha
trećina šolje semenki suncokreta
glavica crnog luka
četiri kašike kečapa
sos od paradajza
Priprema:
Ječam staviti u činiju, preliti vodom da ogrezne, pa ostaviti da odstoji preko noći. Sutradan ga ocediti, prebaciti u šerpu, preliti sa dve šolje vode, pa poklopiti i kuvati na tihoj vatri 40 minuta. U međuvremenu u činiji pomešati pšenicu, sitno seckane orahe, suncokret, iseckan crni luk i kečap. Dodati oceđen ječam, dobro sjediniti, pa dobijenu smesu staviti u kalup za hleb i pritisnuti odozgo. Peći u rerni na 180 stepeni oko 50 minuta.


Prijatno!
Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459
Pratite nas na društvenim mrežama
PROČITAJTE JOŠ
-
ićeipiće/informer.rs | Ponedeljak, 29. 11. 2021.
-
ićeipiće/informer.rs | Ponedeljak, 29. 11. 2021.
-
Iće&Piće/Informer | Ponedeljak, 29. 11. 2021.