• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: bakinakuhinja/informer.rs

13.12.2021

16:17

FANTASTIČNI POSNI ĆUŠPAJZ! Ako ovo niste probali, nije kasno! (VIDEO)

Shutterstock

Recepti

FANTASTIČNI POSNI ĆUŠPAJZ! Ako ovo niste probali, nije kasno! (VIDEO)

Podeli vest

Poreklo reči ćušpajz potiče iz nemačkog jezika i znači prilog. Međutim, u vremenu u kome je nastao davnih dana, čušpajz je često bio glavni obrok, a ne prilog i spada u red najstarijih jela na kašiku... Ovo je posna varijanta, uživajte!

Potrebno je:

2 glavice crnog luka
4-5 svežih ili smrznutih paprika
2 šargarepe

2 sveža paradajza ili iz flaše paradajza
4 krompira
3 čena belog luka
celerov list
lovorov list, suvi začin (po želji), so, biber
crvena mlevena paprika
peršunov list

Foto: pixabay.com

Priprema:

Luk iseći na rezance kao i papriku, šargarepu na krugove, paradajz oguliti pa iseći na kocke. Krompir oljuštiti iseći na krugove. Izdinstati crni luk na ulju, dodati papriku, šargarepu, dodati beli luk. Ubaciti mlevenu crvenu papriku i dinstati  još malo. Ubaciti  krompir i naliti vode da ogrezne krompir i kuvati dok kromoir me omekša. Dodati oljušten paradajz isečen na kockike i krčkati još malo. Umutiti kašičicucu kukuruznog skroba sa malo vode i dodati u čušpajz. Na kraju dodati celerov i peršunov list , suvi začin ili samo soli i malo bibera.

Prijatno!

POGLEDAJTE VIDEO:



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Stiže opasno nevreme! RHMZ izdao najnovije upozorenje!
Društvo

Stiže opasno nevreme! RHMZ izdao najnovije upozorenje!

U Srbiji će sutra biti promenljivo oblačno, toplo i nestabilno, mestimično sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom i to uglavnom u drugom delu dana a najviša dnevna temperatura biće od 20 do 25 stepeni, saopštio je danas Republički hidrometeorološki zavod.

01.05.2024

12:54

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Hoće li Nađ biti trener Partizana i naredne sezone? (ANKETA)
Partizan

Hoće li Nađ biti trener Partizana i naredne sezone? (ANKETA)

Trener fudbalera Partizana Albert Nađ imenovan je pre dva dana za šefa stručnog štaba crno-belih i tom prilikom potpisao je ugovor na godinu i po dana. Međutim, to suštinski ne mora ništa da znači i od više faktora zavisi koliko će se Nađ zaista zadržati na poslu o kojem je sanjao.

01.05.2024

14:01

Planeta

"Okončajte ovo odmah!" Haos u Americi! (FOTO, VIDEO)
Planeta

"Okončajte ovo odmah!" Haos u Americi! (FOTO, VIDEO)

Veliki broj njujorških policajaca ušao je u utorak uveče na Univerzitet Kolumbija i priveo oko 50 propalestinskih demonstranata, nekoliko sati nakon što je gradonačelnik Njujorka poručio da protest studenata koji dve nedelje paralizuje tu obrazovnu instituciju "mora odmah da se okonča".

01.05.2024

12:17

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15