• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: ićeipiće/informer.rs

20.12.2021

12:14

RIBLJI FILETI sa slatko-kiselim POVRĆEM! Ručak za PAMĆENJE!

Shutterstock

Recepti

RIBLJI FILETI sa slatko-kiselim POVRĆEM! Ručak za PAMĆENJE!

Podeli vest

Za sve one koji se pridržavaju Božićnog posta, a stalno su u potrazi za novim receptima, naš današnji predlog su riblji fileti sa slatko-kiselim povrćem. Uživajte!

Sastojci: 

800 g fileta ribe
malo brašna
dve glavice crvenog luka

dva ćena belog luka
veća šargarepa
300 g pečuraka
200 g kukuruza šećerca
200 g kupusa
malo kapra
pola šolje šećera
trećina šolje sirćeta
četvrt šolje soka od jabuke
dve kašike soja-sosa
kašičica kukuruznog skroba
so, biber, ulje

Foto: Shutterstock

Zalogaj vredan pamćenja

Priprema:

Filete ribe uvaljati u brašno, začiniti po ukusu, pa ispržiti u tiganju na vrelom ulju. U međuvremenu u voku ili većem tiganju na zagrejanom ulju dobro propržiti na rebarca isečen crveni luk, dodati kupus, šargarepu, kukuruz, pečurke i kapar, te mešati dok povrće ne omekša. U međuvremenu sjediniti šećer, sirće, sok od jabuke, soja-sos i skrob. Dodati u tiganj, začiniti i mešati dva minuta. Poslužiti uz ribu.

Prijatno!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija