
Shutterstock
OVAKO SE PRAVE SAVRŠENE PRŽENICE! Evo gde grešite
Savršene prženice su hrskave na ivicama, a nežne i mekane u sredini, ne treba da budu previše masne, ali ni suve, a još manje da zagore ili da budu "žive"
Preispitajte se gde grešite, pa ih već sutra spremite za doručak. Prenosimo savete iskusnih majstora.



Ako su kriške suviše tanke, hleb može lako da se raspadne jer je smesa od jaja "teška". Kriške bi trebalo da budu debele oko santimetar i po. Koristiti hleb koji je odstojao bar jedan dan.
Maslac gori na visokim temperaturama, pa zato bolje koristite biljno ulje. Na dve kriške hleba treba iskoristiti četvrtinu šoljice mleka i jedno jaje.
Pixabay
Prstohvat kima, bibera ili malo parmezana obogatiće ukus prženica, a za slatku varijantu dodajte jajima cimet, vanilin šećer ili šećer u prahu.


Sačekajte da ulje za prženje bude dovoljno zagrejano i pecite ih na srednje jakoj vatri po nekoliko minuta sa svake strane.
Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459
Pratite nas na društvenim mrežama
PROČITAJTE JOŠ
-
Informer | Petak, 24. 12. 2021.
-
informer.rs | Petak, 24. 12. 2021.
-
Informer | Petak, 24. 12. 2021.
-
Bakina kuhinja | Petak, 24. 12. 2021.
-
Informer | Petak, 24. 12. 2021.
-
informer.rs | Petak, 24. 12. 2021.
-
informer.rs | Četvrtak, 23. 12. 2021.