POHOVANA PILETINA SA PARMEZANOM! Ručak iz snova

Shutterstock

09:34 Recepti 0

Informer | 28. 01. 2022.

POHOVANA PILETINA SA PARMEZANOM! Ručak iz snova

Ako volite piletinu, onda ćete obožavati ovu sa parmezanom. Ručak kojem niko neće odoleti


Sastojci:

600 g pilećeg filea

dva jajeta
šolja (180 ml) izrendanog parmezana
prezle
brašno
maslinovo ulje
so, biber

Shutterstock

Piletina

Pripremite brašno u jednoj, umućena jaja u drugoj, a u trećoj posudi pomešajte prezle i parmezan sa malo soli i bibera.

Piletinu isecite na šnicle i istanjite tučkom za meso. Svaki komad mesa prvo uvaljajte u brašno, zatim u razmućena jaja, i na kraju u smesu sa prezlama i parmezanom.

Zagrejte ulje i na umerenoj vatri u većem tiganju pecite meso. Pohovanu piletinu servirajte uz prilog po želji.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.