U BEOGRADU SE VIŠE NE PRODAJE BUREK SARMA! Informer pronašao pekaru u kojoj se nekada pravio burek koji je podelio javnost

Informer

10:04 Recepti 1

Informer | 28. 01. 2022.

U BEOGRADU SE VIŠE NE PRODAJE BUREK SARMA! Informer pronašao pekaru u kojoj se nekada pravio burek koji je podelio javnost

Burek sarma zapalio je društvene mreže u Srbiji! Tragom informacija o "novom" specijalitetu od kora, kiselog kupusa i mlevenog mesa, koji je, sudeći po komentarima, jedne oduševio a druge zgrozio, Informer je pronašao pekaru od koje je sve počelo, a i završilo se još pre četiri godine

- Tačno je da smo pre četiri godine imali pokušaj sa burek sarmom, ali smo posle nekoliko meseci odustali od tog proizvoda jer jednostavno nije išao, nisu ga hteli - kaže za Informer Željko Rašković, menadžer pekare u Zaplanjskoj ulici na beogradskoj opštini Voždovac.

On dodaje da je očigledno stara fotografija počela da kruži internetom i da se priča lako "zavrtela".

- To je bila jedna od ideja za zimsku sezonu, i trajala je baš koliko i kiseli kupus. Koštao je koliko i burek s mesom. Nismo se više vraćali toj kombinaciji, a prilično sam siguran da niko to više nije radio, mada sad nekome može da padne na pamet. Ipak, zna se šta je pravi burek - dodaje Rašković.

Informer

Prema njegovim rečima, burek s mesom, prazan, pite sa sirom, pa i nove kombinacije s pečenicom i kačkavaljem i one sa paprikom u pavlaci po ukusu su Beograđana.

Od hambureka do ćelepinje

U Boru se godinama pravi hamburek, kombinacija bureka sa pljeskavicom i prilozima po želji, istim onim koji "idu" i u hamburger. Širom Srbije jede se i burek sa plazmom i eurokremom kao da je palačinka, prsti se ližu i posle pite sa mesom od kolenice, a u Čačku je jedan ugostitelj odlučio da spoji novopazarske ćevape i užičku komplet lepinju!

Lepinja sa domaćim kajmakom, jajima i pretopom od svinjskog i jagnjećeg pečenja u ovoj kombinaciji obogaćena je sa pet ćevapa od čistog junećeg mesa.


Slobodan

28.01.2022. 13:16

burek sarma se svojevremeno mogao kupiti i u pekari Fresko u bloku 45, i bas je bio dobar !


Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.