• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer

Izvor: iće&piće

27.02.2022

14:33

NAJLEPŠA ŠTRUDLA SA VIŠNJAMA! Slatko zadovoljstvo!

Shutterstock

Recepti

NAJLEPŠA ŠTRUDLA SA VIŠNJAMA! Slatko zadovoljstvo!

Podeli vest

Ovo nije "klasična" štrudla, odnosno nije sa makom ili orasima, jer to je ono što je u Srbiji odomaćeno pod imenom štrudla. Za ovu poslaticu su vam potrebne kore za pitu, smrznute višnje, puding od vanile i još ponešto... Uživajte!

Sastojci: 

devet tankih kora za pite
900 g smrznutih višanja
150 g šećera

vanilin-šećer
dva pudinga od vanile
malo ulja
šećer u prahu

Foto: Shutterstock

Slatko zadovoljstvo 

Priprema: 

Pomešati višnje sa šećerom, vanilin-šećerom i pudingom. Rernu zagrejati na 180 stepeni. Prvu koru premazati uljem, pa je prekriti drugom korom. Nju takođe premazati uljem, pa odozgo staviti treću koru. Opet premazati uljem i rasporediti malo fila. Zarolati i pričvrstiti krajeve da fil ne bi iscurio tokom pečenja. Postupak ponoviti sa preostalim materijalom, pa štrudle složiti u podmazan pleh. Premazati ih uljem i peći u rerni oko 40 minuta. Posuti šećerom u prahu i poslužiti.

Uživajte!

Postovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Penzioner

pre 2 godine

Nije mi jasno ovo oko pudinga jel treba da se puding skuva ili ga koristiti direktno iz kesice kao prah.

sledeća vest

Politika

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Društvo

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set