• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: iće&piće

27.02.2022

20:32

PATLIDŽAN U TEMPURI! Hrskava večera za desetku!

Shutterstock

Recepti

PATLIDŽAN U TEMPURI! Hrskava večera za desetku!

Podeli vest

Tempura je klasično japansko jelo od pohovanih morskih plodova, ribe ili povrća. Pretpostavlja se da se prvi put pojavila tokom 16. veka zahvaljujući portugalskim misionarima. Upravo oni su doneli prženje u dubokom ulju - namirnice se prže u vrelom ulju dok ne postanu hrskave...

Sastojci:

veći patlidžan
100 ml hladne kisele vode
100 ml hladnog piva

100 g pšeničnog brašna
100 g kukuruznog skroba
suncokretovo ulje
so, biber

Foto: Shutterstock

Patlidžan u tempuri poslužite sa limunom i jogurtom 

Priprema:

Patlidžan dobro oprati, očistiti, pa iseći na deblje štapiće. U posudi pomešati obe vrste brašna, pa dodati dobro ohlađeno pivo i kiselu vodu. Umutiti mikserom da se dobije ujednačena gusta smesa. Patlidžan posoliti i pobiberiti, pa umočiti u tempuru. Pržiti u vrelom ulju dok ne dobiju lepu boju. Poslužiti dok je toplo, uz umak po želji.

Prijatno!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TOPLA BELA ČOKOLADA! Kremasta i preukusna!
Recepti

TOPLA BELA ČOKOLADA! Kremasta i preukusna!

Već smo pisali o toploj čokoladi, koja nas greje i uveseljava u hladnim zimskim danima. Jednako takav božanstven ugođaj nam može pružiti i – topla bela čokolada. Uživajte!

27.02.2022

22:00 >> 19:42

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Portugal je u osmini finala! Turci dali najbizarniji autogol (VIDEO)
EURO 2024

Portugal je u osmini finala! Turci dali najbizarniji autogol (VIDEO)

Portugal je u osmini finala Evropskog prvenstva! Fudbaleri Portugala plasirali su se u osminu finala kontinentalnog takmičenja, nakon što su u 2. kolu grupe F savladali Tursku 3:0 (2:0). Golove su dali Bernardo Silva u 22. minutu, zatim je u 29. minutu Samet Akajdin postigao bizaran autogol, a konačnih 3:0 postavio je Bruno Fernandeš u 56. minutu.

22.06.2024

19:54

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija