• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/BBC food

07.03.2022

12:34

BRZA RIBLJA PITA IZ RERNE! Ručak za zaposlene domaćice!

Shutterstock

Recepti

BRZA RIBLJA PITA IZ RERNE! Ručak za zaposlene domaćice!

Podeli vest

Jedno od tradicionalnih jela u Velikoj Britaniji, iako se zove pita, ne radi se o tradicionalnoj piti kakvu je mi poznamo. Reč je o lososu u finom sosu pokrivenom sa slojem zapečenog krompira. Uživajte!

Sastojci:

kašika maslinovog ulja

praziluk (naseckan)

30 g brašna

300 ml mleka

125 g škampa, kuvanih i oljuštenih

so, biber

110 g fileta lososa ili neke druge ribe

3 velika krompira, oljuštena, obarena i isečena na kockice ili kriške

Foto: Shutterstock

Riblja pita sa lososom i škampima

Priprema:

Zagrejte rernu na 200 stepeni. Propržite praziluk dok ne omekša, dodajte brašno i pržite 1-2 minuta. Sklonite posudu sa vatre i postepeno dodajte mleko. Vratite na vatru i kuvajte, dobro mešajući, dok se sos ne zgusne, oko pet minuta. Dodajte škampe i začinite solju i biberom. Stavite pola sosa u posudu za pitu. Na vrh stavite filete lososa, a zatim prelijte preostalim sosom. Stavite krompir i začinite biberom. Pecite 35-40 minuta, dok krompir ne porumeni, a riba ne bude potpuno skuvana, preporučuje BBC food.

Napomena: Ovo je jednostavnija varijanta koja podseća na našu musaku, dok u originalnom receptu za pitu treba napraviti pire krompir i njega staviti preko ribe. 

Prijatno!

BONUS VIDEO:



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija