• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer

Izvor: Iće&piće

13.03.2022

18:59

RUSKE PIROŠKE S PEČURKAMA! Mekane kao duša!

Shutterstock

Recepti

RUSKE PIROŠKE S PEČURKAMA! Mekane kao duša!

Podeli vest

Predstavljamo vam predivna peciva iz ruske kuhinje! Kod nas već neko vreme vlada oduševljenje ovim jastučićima punjenim fantastičnim nadevom od slatkog kupusa ili u ovom slučaju pečuraka, pa red je da recept podelimo sa vama... Uživajte!

Sastojci: 

šolja toplog mleka
kašika šećera
kašičica i po suvog kvasca

tri šolje brašna
dva jajeta
kašika maslaca
malo susama

Za fil: 

glavica crnog luka
dva čena belog luka
400 g šampinjona
so, biber, peršun

Foto: Shutterstock

Ruske piroške sa pečurkama

Priprema: 

Kvasac razmutiti u mleku sa kašikom šećera i ostaviti da nadođe. U činiji pomešati brašno i so, dodati nadošli kvasac, otopljeni maslac i jedno jaje, pa zamesiti testo. Ostaviti na toplom da nadođe. U tiganju na malo ulja kratko propržiti iseckan crni i beli luk, pa dodati iseckane šampinjone i mešati dok ne ispari višak tečnosti koju pečurke puste. Začiniti, skloniti sa vatre i prohladiti. Testo podeliti na 16 delova, svaki komad rastanjiti dlanovima, filovati smesom od pečuraka, formirati piroške i ređati na pleh. Premazati jajetom, posuti susamom i peći u rerni na 180 stepeni oko 20 minuta.

Prijatno!

Postovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Društvo

Kada su prestali jauci ispod ruševina znali smo da je to kraj! Ispovest direktorke UKC Vojvodina nakon nesreće u Novom Sadu
Društvo

Kada su prestali jauci ispod ruševina znali smo da je to kraj! Ispovest direktorke UKC Vojvodina nakon nesreće u Novom Sadu

Ovakvi stravični prizori i povrede viđaju se u ratu, zemljotresu... Koliko god godina da radite ovaj posao - na jauk, stradanje, na suze i strah roditelja koji po bolničkim hodnicima traže svoju decu, na to nikada ne možete da ostanete imuni. Ovako za Informer priča direktorka UKC Vojvodina dr Vesna Turkulov koja je dežurala kada se srušila nadstrešnica na železničkoj stanici u Novom Sadu.

04.11.2024

11:43

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set