• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer

Izvor: Iće i piće

14.03.2022

11:57

TRI BRZINSKA, UKUSNA RECEPTA! Palačinke od sira, njoke i brusketi - pogodno i za AMATERE U KUHINJI!

Shutterstock

Recepti

TRI BRZINSKA, UKUSNA RECEPTA! Palačinke od sira, njoke i brusketi - pogodno i za AMATERE U KUHINJI!

Podeli vest

Sigurni smo da ćete uživati u svakom zalogaju.

Ukoliko želite da napravite nešto brzo, a ukusno, sigurni smo da će vam neki od ova tri obroka dobro doći.

1. Palačinke od sira

SASTOJCI:

  • šolja svežeg sira
  • četiri jajeta
  • dve pune kašike brašna
  • kašika maslinovog ulja
  • prstohvat soli

PRIPREMA:

Umutiti jaja, pa dodati izmrvljen svež sir, brašno, maslinovo ulje i malo soli. Mešati dok se sir ne usitni i dok se svi sastojci ne sjedine u glatko i kompaktno testo. U tiganju zagrejati ulje, pa peći manje palačinke, dok ne dobiju lepu boju s obe strane.

Foto: Foto: Shutterstock

palačinke

2. Njoke sa brokolijem i parmezanom

SASTOJCI:

  • tri kašike milerama
  • pola kšičice senfa
  • sok i kora pola limuna
  • 250 g brokolija
  • 400 g njoki
  • dve kašike maslinovog ulja
  • četvrt šolje parmezana
  • so, biber

PRIPREMA:

Pomešati mileram, senf, sok i rendanu koru limuna, pa staviti sa strane. U loncu zagrejati vodu, pa kad počne da ključa, ubaciti brokoli iseckan na cvetove i dobro posoliti. Kuvati tri minuta, pa dodati i njoke. Krčkati dok njoke ne isplivaju na površinu, pa ocediti. U većem tiganju zagrejati ulje, pa ubaciti njoke i brokoli i pržiti minut-dva uz mešanje. Potom umešati smesu sa mileramom, posoliti i pobiberiti, pa posuti rendanim parmezanom. Promešati i odmah poslužiti.

Foto: Foto: Shutterstock

njoke

3. Brusketi sa patlidžanom i fetom

SASTOJCI:

  • manji patlidžan
  • šest kriški hleba
  • maslinovo ulje
  • kašika-dve kapara
  • čeri paradajz
  • 150 g feta sira
  • bosiljak, majčina dušica
  • so, biber

PRIPREMA:

Patlidžan iseći na kolutove, posoliti, ostaviti da odstoji desetak minuta, pa ocediti. Posoliti, pobiberiti i premazati uljem, pa ispeći u gril tiganju da patlidžan dobije lepu boju. Kriške hleba staviti u pleh, preliti sa malo ulja, pa odozgo poslagati grilovani patlidžan. Dodati iseckan čeri paradajz, kapar i fetu, preliti sa još malo ulja, začiniti bosiljkom i majčinom dušicom, pa kratko zapeći u rerni na 200 stepeni. Poslužiti toplo.

Foto: Foto: Shutterstock

brusketi

 

Postovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Društvo

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set