• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer

Izvor: informer.rs

09.04.2022

16:21

RUSKE KAPE! Ukusna kombinacija čokolade i kokosa koja će vas ostaviti bez teksta!

Recepti

RUSKE KAPE! Ukusna kombinacija čokolade i kokosa koja će vas ostaviti bez teksta!

Podeli vest

Čuvene ruske kape su sitni kolči koji nikada ne izlaze iz mode

Donosimo vam stari recept koji morate da probate.

Sastojci:

Za biskvit:

6 jaja
8 kašika šećera
200 g brašna
3 kašike kako praha
1 prašak za pecivo
100 ml vode
100 ml ulja

Za fil:

500 ml mleka
2 kašike brašna
3 kašike gustina
6 kašika šećera
1 vanilin šećer
150 g bele čokolade
200 g putera
70 g kokosa

Foto: bakina kuhinja

Ruske kape

Za glazuru:

100 g crne čokolade
3 kašike ulja

Priprema:

U šerpu sipajte polovinu mleka i stavite da se greje. U ostatak mleka dodajte brašno, gustin, šećer i vanilin šećer. Kada mleko provri, dodajte smesu sa brašnom i skuvajte gusti fil. Sklonite sa vatre i u vrući fil dodajte belu čokoladu i izmešajte da se sjedini. Fil pokrijte prijanjajućom folijom i ostavite da se hladi na sobnoj temepraturi. Dok se fil hladi, pripremite biskvit. Odvojte belanca od žumanaca, pa belanca umutite sa šećerom u čvrst sneg. Dodajte žumanca, pa sve sjedinite miskerom, a potom dodajte brašno, kakao prah, prašak za pecivo, ulje i vodu, pa sve umešajte žicom, kako bi masa ostala prozračna. Pleh u kom ćete peći obložite papirom za pečenje, pa preručite smesu i pecite u zagrejanoj rerni 20 minuta na 200 stepeni.

Ohlađen biskvit čašom ili okruglim kalupom isecite na što više krugova. Svaki krug biskvita poprečno isecite nožem. Ohlađeni fil umutite mikserom, pa mu postepeno dodajte puter sve vreme muteći. Ohladite ga u frižideru da se stegne toliko da njime možete lako da mažete biskvit. Na jedan krug stavite punu kašičicu fila, preklopite sa drugim krugom, pa bočne strane premažite filom i uvaljajte u kokos. Čokoladu sa uljem otopite na pari, pa na svaki kolač sipajte po jednu kašičicu čokolade i pažljivo rasporedite do ivica. Gotove šubare stavite u posudu sa poklopcem i držite ih u frižideru do služenja.

BONUS VIDEO:



Postovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

TV

Društvo

JOŠ Društvo VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set