TORTA SA PIŠKOTAMA I JAGODAMA! Kombinacija voća i keksa koja USPEVA SVIMA (VIDEO)

bakina kuhinja

09:16 Recepti 0

Bakina kuhinja | 22. 04. 2022.

TORTA SA PIŠKOTAMA I JAGODAMA! Kombinacija voća i keksa koja USPEVA SVIMA (VIDEO)

Napravite prolećnu tortu sa prvim jagodama


Potrebno je:

50 gr keksa

50 gr piškota
500 gr voća (ja sam koristila prve jagode)
200 ml. slatke pavlake
1 želatin
100 gr šećera u prahu
2 pune kašike kisele pavlake
1 puna kašika krem sira
malo skuvane kafe ili soka
1 želatin

bakina kuhinja

Torta sa jagodama



Priprema:

Želatim potopiti sa 4 kašike hladne vode, pa kad se stegne malo podgrejati. Izmutiti slatku pavlaku dodati po želji šećer, pa lagano dodati i izmešati kiselu pavlaku i sir i želatin. Ubaciti jednu šolju seckanih jagoda na kockice. 

U okrugli pleg 22 cm poređati  piškote umočene u skuvanu kafu. Premazati polovinom umućene pavlake. Sa strane do ivice pleha poređati polovine jagoda. Po sredini staviti keks umočen u kafu, a preko premazati drugi deo slatke pavlake.

Naseckati odozgo ostatak jagoda i posuti sitnim bombonama. Ostaviti da se dobro ohladi preko noći.

BONUS VIDEO:



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.