PANA KOTA OD JAGODA! Kremasto zadovoljstvo na italijanski način!

Shutterstock

19:07 Recepti 0

ljubav&zdravlje/coolinarika | 08. 05. 2022.

PANA KOTA OD JAGODA! Kremasto zadovoljstvo na italijanski način!

Pana kota je italijanski desert od vrlo jednostavnih sastojaka, konzistencije kao puding, a doslovno znači “kuvani krem”. Jako je lagana i osvežavajuća... Uživajte!

Sastojci:

500 g jagoda plus nekoliko za ukrašavanje

pola šolje šećera plus jedna supena kašika

pola kašičice ekstakta vanile

kesica želatina

četvrtina šolje vode

jedna i po šolja mleka

šolja slatke pavlake

Shutterstock

Pana kota od jagoda

Priprema:

Namažite osam posudica (čašica) masnoćom po izboru. Jagode ispasirajte u blenderu, procedite i dodajte vanilu. Odvojte jednu šolju od smese. Pomešajte želatin sa vodom i ostavite na par minuta. Stavite posudu na paru da se želatin rastopi. Ugrejte mleko i skinite sa vatre. U njega dodajte želatin. Pomešajte sa jednom šoljom smese od jagode i pavlakom. Dobro mutite. Sipajte u posude i pokrijte. Stavite u frižider na par sati. Okrenite krem na tanjire i ukrasite celim jagodama, a preostali pire od jagoda koristite kao sos.

Prijatno!



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.