ČIZKEJK SA MAKOM! Poslastica koju morate da probate!

Shutterstock

11:40 Recepti 0

iće&piće | 09. 05. 2022.

ČIZKEJK SA MAKOM! Poslastica koju morate da probate!

Kremast sir, sa sočnim makom i aromom limuna i limete je pun pogodak. Sudar vojvođanskih sastojaka u američkom klasiku... Uživajte!

Sastojci: 

tri šolje mlevenog keksa
pola šolje maslaca
750 g maskarpone sira
tri četvrt šolje šećera
tri jajeta
tri-četiri kašike maka
po dve kašičice soka i kore limuna i limete
pola šolje slatke pavlake
borovnice, nar

Shutterstock

Čizkejk sa makom

Priprema: 

Sjediniti keks i maslac, pa utisnuti u okrugli kalup. Umutiti maskarpone sa šećerom, te dodavati jedno po jedno jaje uz neprekidno miksanje. Umešati mak, rendanu koru i sokove limete i limuna, rasporediti preko kore, te peći u rerni na 170 stepeni oko 45 minuta. Ostaviti preko noći da odstoji u frižideru, pa poslužiti.

Prijatno!



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.