
Pixabay
UKUSNE, DOMAĆE PLJESKAVICE! Pravi ukus mesa!
Ukusne i domaće pljeskavice su odličan izbor kada želite da napravite kvalitetan i izdašan ručak
Možete ih služiti uz mladi krompir ili krompir pire.



Sastojci: Printscreen You Tube
kilogram juneće plećke
800 g junećeg vrata
300 g mesnate sirove slanine
40 g soli
beli luk, mlevena paprika, biber, začini
Priprema:
Sve tri vrste mesa iseći na kocke, posoliti sa 40 grama soli, pomešati i ostaviti da odstoji barem pet sati. Meso potom krupnije samleti, opet dobro promešati i ostaviti u frižideru da odstoji preko noći. Sutradan meso sitnije samleti, dodati po želji mlevenu papriku, sitno seckani beli luk, biber ili druge začine po izboru, pa mesiti 20 minuta. Dobijenu smesu staviti u frižider na još dva-tri sata. Rukom formirati pljeskavice i peći na roštilju na umerenoj vatri dok ne dobiju lepu boju.
BONUS VIDEO:


Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459
Pratite nas na društvenim mrežama
PROČITAJTE JOŠ
-
informer.rs | Utorak, 10. 05. 2022.
-
informer.rs | Utorak, 10. 05. 2022.
-
informer.rs | Utorak, 10. 05. 2022.
-
Bakina kuhinja | Utorak, 10. 05. 2022.
-
informer.rs/BaštaBalkana.com | Ponedeljak, 09. 05. 2022.
-
iće&piće | Utorak, 10. 05. 2022.