Glavni sastojak ovih zemičkica jeste ovseno brašno, a ukus će vam se sigurno svideti.
Mnogi ljudi smatraju da su peciva strašni neprijatelji dobre linije i zdravlja, međutim, to ne mora da bude tako.
Ukoliko napravite niskokalorične hlepčiće, nema potrebe da brinete o višku kilograma i problemima koje oni nose.
Ove zemičkice možete jesti za doručak ili užinu, a sigurni smo da će se svideti i "protivnicima" zdrave hrane.
Sastojci:
- 100g ovsenog brašna
- 1 jaje
- 100g kiselog mleka ili jogurta
- malo soli
- kašičica praška za pecivo
Priprema:
U ovseno brašno dodati prethodno umućeno jaje, pa sve sjediniti. Zatim dodati i ostale sastojke i mešati kako bi nastala fina smesa. Smesu podeliti u nekoliko hlepčića, pa peći u prethodno zagrejanoj rerni, na 180 stepeni, 15 minuta.
Prijatno...
BONUS VIDEO:
Ostavite komentar
Pravila komentarisanja:
Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.
Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.
Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.
Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.