• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.05.2022

13:07

KOLAČ SA JAGODAMA I BANANAMA KOJI SE NE PEČE! Slojevita poslastica koja uspeva baš SVIMA (VIDEO)

Printscreen You Tube Cookrate - Cakes

Recepti

KOLAČ SA JAGODAMA I BANANAMA KOJI SE NE PEČE! Slojevita poslastica koja uspeva baš SVIMA (VIDEO)

Podeli vest

Proleće je period godine kada možete da pravite voćne kolače, a mi vam preporučujemo ovaj sa jagodama i bananama

Dolaze vrućine, pa svi želimo da pravimo poslastice koje se ne peku. Zbog toga je ova slojevita poslastica idealna za vas.

Sastojci:

400 g kakao keksa 
150 ml mleka 
3 banane 

Za fil:

1,5 l mleka 
90 g pudinga od vanile 
200 g šećera 
1 kašičica ekstrakta vanile 
200 g jagoda 
160 g nutele 

Za glazuru:

100 g šećera 
50 g kakaoa 
50 ml mleka 
50 g putera 

Priprema:

Keks koji ste umočili u mleko ređajte na pleh koji ste prethodno obložili pek papirom. Kada ste to uradili, stavite preko banane koje ste isekli na kolutove.

U mleko dodajte šećer i puding od vanile, pa kuvajte, uz neprestano mešanje, dok se ne zgusne. 

U mali deo smese koji ste odvojili dodajte nutelu, a onda iseckajte jagode koje treba da dodate u gotov puding od vanile.

Promešajte. Pola smese sipajte preko poređanih banana. Preko poređajte keks umočen u mleko. Zatim sipajte čokoladni fil i još jedan red keksa. Preko banane na kolutove i preostali beli fil. 

Ovo treba da odstoji u frižideru dva sata.

Kakao i šećer pomešajte sa mlekom, pa mešajte dok kuvate. Na kraju dodajte i puter dok se sve to ne istopi. Preko kolača prelijte ovu smesu, pa neka stoji u frižideru još 15 tak minuta.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici
Politika

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici

Ministri u Vladi Srbije, predsednica parlamenta, predstavnici grada Beograda i Novog Sada, Srpske napredne stranke i druge istaknute ličnosti iz javnog života uputili su danas čestitke patrijarhu srpskom Porfiriju, episkopima, monaštvu i sveštenstvu, kao i svim verinicima koji Uskrs slave po Julijanskom kalendaru.

04.05.2024

20:33

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija