• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer

Izvor: informer.rs

10.06.2022

22:08

PUTER KIFLICE MEKANE KAO DUŠA! Spremne za tili čas!

Recepti

PUTER KIFLICE MEKANE KAO DUŠA! Spremne za tili čas!

Podeli vest

Kiflice su svima omiljene bilo da su punjene sirom, džemom, kremom. Neiskusne domaćice misle da su komplikovane za pripremu i čim čuju mesi se testo, odustaju

Obavezno ih premažite jajetom u koji ste dodali pavlaku, jer će ih to omekšati, a kako bi ostale meke i sveže i sutradan, pečene kiflice poprskajte vodom. 

Sastojci:

600 g brašna 

25 g kvasca
1 kasicica šećera
250 ml tople vode
50 g maslaca
50 ml ulja
2 kašičice soli
1 jaje
2 kašike kisele pavlake

Za premazivanje:

1 jaje
kisela pavlaka
so

Foto: bakina kuhinja

Puter kiflice

Još:

oko 150-200 g krem sira
susam

Priprema:

Razmutite kvasac sa toplom vodom, šećerom i kašičicom brašna.Ostavite kvasac da se aktivira nekih 10-ak minuta. Dodajte polovinu prosejanog brašna, ulje, so, ostatak vode, jaje, maslac (sobne temperatutre) i kiselu pavlaku. Dobro izmešajte varjačom/kašikom. Nakon toga postepeno dodajte ostatak brašna. Umesite glatko, mekano testo. Oblikujte loptu i stavite u činiju, pa premažite uljem. Ostavite testo pokriveno, u toploj prostoriji, oko 60 minuta. Podelite na dva jednaka dela i oblikujte lopte. Jednu polovinu vratite u činiju i ostavite je pokrivenu. Drugu polovinu stavite na pobrašnjenu radnu površinu i razvucite krug. Isecite na 16 trouglova. Na svaki kraj stavite kašicicu krem sira (ili nekog drugog fila, dzema) i urolajte kiflice. Isto ponovite i sa drugom polovinom testa. Kiflice poređajte na tepsiju na koju ste stavili pek papir za pečenje. Pokrijte ih i ostavite 10 minuta. Pavlaku i jaje umutite, pa premažite kiflice i pospite susamom. Pecite ih u zagrejanoj rerni na 190-200°C, dok ne porumene sa donje i gornje strane (oko 20 minuta). Pečene kiflice poprskajte vodom i ostavite da se ohlade. 

BONUS VIDEO:



Postovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

TV

Društvo

JOŠ Društvo VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set