MIRISNA ŠTRUDLA SA JABUKAMA! Mekana kao duša, a uz dodatak suvog grožđa ukus će biti neodoljiv

Shutterstock

15:00 Recepti 0

informer.rs | 28. 06. 2022.

MIRISNA ŠTRUDLA SA JABUKAMA! Mekana kao duša, a uz dodatak suvog grožđa ukus će biti neodoljiv

Štrudle sa jabukama uglavnom su pravile naše bake, a mi vam predstavljamo recept za jednu

Sastojci:

pakovanje lisnatog testa

četiri jabuke
200 g šećera
150 g suvog grožđa
jaje
60 ml mleka
šećer u prahu za posipanje

printscreen

Štrudla

Odmrznite lisnato testo. Jabuke oljuštite i isecite na kockice, dodajte šećer i suvo grožđe i ostavite da malo odstoji.

Rastanjite lisnato testo, pa po sredini celom dužinom rasporedite smesu s jabukama. Preklopite ivice, tako da formirate oblik valjka.

Umutite jaje i mleko i time premažite štrudlu. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 40 minuta, ili dok ne porumeni. Štrudlu ostavite da se malo ohladi, isecite i pospite šećerom u prahu.

BONUS VIDEO:



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.