BRANCIN ISPOD SOLI! Specijalitet koji će vas oduševiti!

Shutterstock

07:31 Recepti 0

iće&piće | 05. 07. 2022.

BRANCIN ISPOD SOLI! Specijalitet koji će vas oduševiti!

Riba u soli je specijalitet mediteranske kuhinje i na ovaj način se najčešće priprema orada, brancin i zubatac, tako da i vi možete da birate... Uživajte!


Sastojci: 

srednji brancin (oko 700 g)
kilogram krupne morske soli
dva belanceta
grančica ruzmarina
pola limuna
so, biber

Shutterstock

Brancin ispod soli

Priprema: 

Brancina očistiti, dobro oprati, prosušiti, pa ga posoliti i pobiberiti iznutra. Ubaciti grančicu ruzmarina i nekoliko kolutova luka. Belanca mikserom umutiti u čvrst sneg, pa dodati krupnu morsku so i promešati. Trećinu dobijene smese rasporediti na dno pleha, pa odozgo položiti ribu. Potom je prekriti ostatkom soli, pa peći u rerni na 180-200 stepeni oko 45-50 minuta. Izvaditi, izlupati kašikom ili tučkom koricu od soli, ukloniti kožicu (lako će se skinuti), pa filetirati i poslužiti ribu.

Prijatno!


Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.