
printscreen
DOMAĆA ŠTRUDLA SA PEKMEZOM! Recept za pamćenje!
Napravite domaću štrudlu sa pekmezom po receptu naših baka
Tope se u ustima sa svakim zalogajem, a dok ih budete pekli zamirisaće cela kuća.



Sastojci:
Za testo:
500 g brašna printscreen
100 g šećera
1 kesica vanilin šećera
1 kašičica praška za pecivo
100 g masti
200 g kisele pavlake
Za nadev:
pekmez po ukusu
Priprema:
U dubljoj činiji pomešajte brašno, šećer, vanilin šećer i prašak za pecivo. Dodajte kiselu pavlaku i mast, pa zamesite prhko testo koje ne treba da bude previše tvrdo. Razvucite ga oklagijom na dimenziju 40x40, pa ga podelite na 10 jednakih delova. Na svaku od njih u jedan kraj namažite malo pekmeza. Preklopite ih na pola, pa prstima lagano pritisnite ivice da se testo zalepi i da vam nadev ne iscuri u toku pečenja. Prebacite ih na pleh za pečenje obložen pek papirom, i pecite u prethodno zarejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta ili dok ne dobiju zlatastu koricu. Kada se prohlade po želji ih pre služenja pospite šećerom u prahu.


BONUS VIDEO:
Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459
Pratite nas na društvenim mrežama
PROČITAJTE JOŠ
-
informer.rs | Utorak, 05. 07. 2022.
-
Bakina kuhinja | Utorak, 05. 07. 2022.
-
iće&piće | Utorak, 05. 07. 2022.
-
iće&piće/coolinarika.com | Ponedeljak, 04. 07. 2022.
-
Iće i piće | Ponedeljak, 04. 07. 2022.
-
iće&piće | Ponedeljak, 04. 07. 2022.
-
iće&piće | Ponedeljak, 04. 07. 2022.