DOMAĆA ŠTRUDLA SA PEKMEZOM! Recept za pamćenje!

printscreen

19:44 Recepti 0

informer.rs | 06. 07. 2022.

DOMAĆA ŠTRUDLA SA PEKMEZOM! Recept za pamćenje!

Napravite domaću štrudlu sa pekmezom po receptu naših baka


Tope se u ustima sa svakim zalogajem, a dok ih budete pekli zamirisaće cela kuća.

Sastojci:

Za testo:

500 g brašna
100 g šećera
1 kesica vanilin šećera
1 kašičica praška za pecivo
100 g masti
200 g kisele pavlake

printscreen

Štrudla

Za nadev:

pekmez po ukusu

Priprema:

U dubljoj činiji pomešajte brašno, šećer, vanilin šećer i prašak za pecivo. Dodajte kiselu pavlaku i mast, pa zamesite prhko testo koje ne treba da bude previše tvrdo. Razvucite ga oklagijom na dimenziju 40x40, pa ga podelite na 10 jednakih delova. Na svaku od njih u jedan kraj namažite malo pekmeza. Preklopite ih na pola, pa prstima lagano pritisnite ivice da se testo zalepi i da vam nadev ne iscuri u toku pečenja. Prebacite ih na pleh za pečenje obložen pek papirom, i pecite u prethodno zarejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta ili dok ne dobiju zlatastu koricu. Kada se prohlade po želji ih pre služenja pospite šećerom u prahu.

BONUS VIDEO:


Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.