PILEĆI FILE sa PRŠUTOM i čeri paradajzom! Fantastičan obrok gotov za POLA SATA!

Shutterstock

16:00 Recepti 0

iće&piće | 07. 08. 2022.

PILEĆI FILE sa PRŠUTOM i čeri paradajzom! Fantastičan obrok gotov za POLA SATA!

Nekada su najjednostavnije stvari ujedno i nalepše. To se apsolutno odnosi i na pileći file sa pršutom i čeri paradajzom - recept koji obavezno morate da probate... Uživajte!

Sastojci: 

dva komada pilećih grudi
100 g maslaca
dva čena belog luka
malo svežeg bosiljka i ruzmarina
80 g njeguške pršute
250 g čeri paradajza
četiri glavica šalot luka
so, biber, ulje

Shutterstock

Pileći file sa pršutom i čeri paradajzom

Priprema: 

Omekšali maslac pomešati sa izgnječenim belim lukom, bosiljkom i ruzmarinom, dodati malo soli i bibera, sve dobro sjediniti, pa staviti u frižider da odstoji desetak minuta, da se maslac malo stegne. Pileće grudi nožem zaseći i otvoriti kao knjigu, filovati aromatičnim maslacem, preklopiti i čvrsto umotati u tanko sečenu pršutu. Staviti u manji pleh obložen papirom za pečenje, okolo rasporediti čeri i luk, preliti sa malo maslinovog ulja, posoliti i pobiberiti, te peći u rerni na 200 stepeni 20-25 minuta. 

Prijatno!



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.