• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

14.09.2022

22:04

ČIZKEJK SA JOGURTOM I KOKOSOM! Ukus za pamćenje!

Recepti

ČIZKEJK SA JOGURTOM I KOKOSOM! Ukus za pamćenje!

Podeli vest

Čizkejk se najčešće sprema u voćnoj i čokoladnoj varijanti, međutim, postoji i novi recept - sa kokosom i jogurtom

U svakom slučaju sa ovim receptom za čizkejk sa kokosom ne možete da pogrešite, pritom vam je potrebno desetak minuta za pripremu i malo strpljenja da sačekate da se stegne.

Sastojci:



150 g mlevenog keksa
30 g seckanih badema
50 g rastopljenog putera
400 ml jogurta
150 ml kondenzovanog mleka
10 g kokosa
9 g želatina
90 g čokolade
30 ml maslinovog ulja

Foto: Shutterstock

Omiljena poslastica

Priprema:

Pomešajte mleveni keks sa bademima i rastopljenim puterom, pa sjedinite da dobijete kompaktnu smesu. U kalup prečnika 16 cm utisnite koru i lepo je poravnajte prstima. Želatin razmutite po uputstvu na kesici, pa ostavite da nabubri. U činiji pomešajte jogurt, kokos, kondenzovano mleko, a zatim dodajte želatin i sve dobro umutite da dobijete ujednačenu kremu. Fil ravnomerno rasporedite preko kore, pa stavite kolač u frižider na neka dva sata da se stegne. Čokoladu rastopite sa maslinovim uljem, pa kada se kolač ohladio prelijte preko. Po želji čizkejk ukrasite sa kockicama čokolade i nekoliko badema.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija