• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

15.09.2022

19:52

KOLAČ SA DŽEMOM OD ŠLJIVA! Jednostavna poslastica spremna na brzaka! (VIDEO)

Printscreen You Tube

Recepti

KOLAČ SA DŽEMOM OD ŠLJIVA! Jednostavna poslastica spremna na brzaka! (VIDEO)

Podeli vest

Ako ste pravili džem od šljiva, onda je pravo vreme da ga iskoristite i da napravite ukusan kolač koji će biti izuzetna poslastica za vas i vašu porodicu

Ne treba vam mnogo vremena za pripremu i sigurno sve sastojke već imate kod kuće. 

Sastojci:


3 jajeta
100 g šećera
8 g vanilin šećera
120 ml ulja
150 ml jogurta
250 g brašna
10 g praška za pecivo
150 g džema od šljiva
100 g čokolade
50 ml mleka

Priprema:

Jaja pomešajte sa šećerom i vanilin šećerom, dodajte ulje i jogurt, pa sve dobro izmešajte ručnom mutilicom da se sastojci lepo povežu. Sipajte brašno i prašak za pecivo, pa još jednom energično izmešajte da dobijete glatku smesu bez grudvica. U testo dodajte džem, sve sjedinite, pa smesu izlijte u podmazan pleh za pečenje. U zavisnosti od željenje debljine kolača odaberite veličinu pleha. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni 30 minuta. Dok je kolač još vruć premažite ga sa dve kašike džema od šljiva. U šerpicu stavite čokoladu i mleko, pa zagrevajte na umerenoj vatri dok ne dobijete glatku kremu. Prelijte je ravnomerno preko kolača i poravnajte. Kada se kolač prohladi secite ga na kocke željene veličine i služite.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija