BEZ RERNE, ZA KRATKO VREME! Napravite ovo ČOKOLADNO SAVRŠENSTVO - topi se u ustima! (VIDEO)

Youtube Printscreen/Tspices Kitchen

15:12 Recepti 0

Informer.rs/J.G. | 21. 09. 2022.

BEZ RERNE, ZA KRATKO VREME! Napravite ovo ČOKOLADNO SAVRŠENSTVO - topi se u ustima! (VIDEO)

Ovaj čokoladni kolač možete napraviti i na šporetu i na rerni, a toliko se jednostavno pravi, da je pogodan i za početnike

Iznenadite goste ovim divnim čokoladnim kolačem:

POTREBNO:

  • 3/4 šolje brašna za sve namene
  • 2 šolje šećera
  • šolja kakao praha (nezaslađenog)
  • 1/2 kašičice sode bikarbone
  • 1/2 kašičice praška za pecivo
  • kašičica soli
  • šolja mleka
  • 1/2 šolje biljnog ulja
  • kašičica ekstrakta vanile
  • 2 velika jaja
  • šolja vrele vode
  • puter
  • pek papir

ZA PRELIV:

  • 1/4 šolje kakao praha
  • šolja mleka
  • kašika kukuruznog brašna
  • 1/2 šolje šećera
  • 2-3 kašike putera

Napomena:

  • Da biste izmerili 3/4 šolje, koristite svoju 1/4 šolje tri puta.
  • Možete smanjiti šećer sa 2 šolje na 1 i 3/4 ako će vam biti preslatko

POSTUPAK:

Namastite kalup i pospite preko kakao prahom ili brašnom. Stavite pek papir. U posebnoj činiji pomešajte šećer, brašno, sodu bikarbonu, so, prašak za pecivo, kakao prah, a zatim dodati jaja, ulje, mleko i izmešati. U posebnoj šolji pomešati vrelu vodu i kafu, pa dodati smesi. Izliti u pleh, malo izlupati da izađe višak vazduha.

Peći makar sat vremena na šporetu (u šerpi - pogledajte snimak) ili oko pola sata u zagrejanoj rerni.

Znaćete da li je testo gotovo kada ga čačkalicom probodete i ne ostane na njoj,

Preliv pravite tako što ćete pomešati mleko, šećer, kakao prah, kukuruzno brašno, staviti da proključa, pa dodati puter.

Preliti preko polovine kolača, staviti drugu polovinu, pa ponovo preliti.

Kako to izgleda u praksi, pogledajte u snimku sa početka teksta.

BONUS VIDEO:



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.