
Youtube Printscreen/Tspices Kitchen
BEZ RERNE, ZA KRATKO VREME! Napravite ovo ČOKOLADNO SAVRŠENSTVO - topi se u ustima! (VIDEO)
Ovaj čokoladni kolač možete napraviti i na šporetu i na rerni, a toliko se jednostavno pravi, da je pogodan i za početnike
Iznenadite goste ovim divnim čokoladnim kolačem:



POTREBNO:
- 3/4 šolje brašna za sve namene
- 2 šolje šećera
- šolja kakao praha (nezaslađenog)
- 1/2 kašičice sode bikarbone
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- kašičica soli
- šolja mleka
- 1/2 šolje biljnog ulja
- kašičica ekstrakta vanile
- 2 velika jaja
- šolja vrele vode
- puter
- pek papir
ZA PRELIV:
- 1/4 šolje kakao praha
- šolja mleka
- kašika kukuruznog brašna
- 1/2 šolje šećera
- 2-3 kašike putera
Napomena:
- Da biste izmerili 3/4 šolje, koristite svoju 1/4 šolje tri puta.
- Možete smanjiti šećer sa 2 šolje na 1 i 3/4 ako će vam biti preslatko
POSTUPAK:
Namastite kalup i pospite preko kakao prahom ili brašnom. Stavite pek papir. U posebnoj činiji pomešajte šećer, brašno, sodu bikarbonu, so, prašak za pecivo, kakao prah, a zatim dodati jaja, ulje, mleko i izmešati. U posebnoj šolji pomešati vrelu vodu i kafu, pa dodati smesi. Izliti u pleh, malo izlupati da izađe višak vazduha.
Peći makar sat vremena na šporetu (u šerpi - pogledajte snimak) ili oko pola sata u zagrejanoj rerni.


Znaćete da li je testo gotovo kada ga čačkalicom probodete i ne ostane na njoj,
Preliv pravite tako što ćete pomešati mleko, šećer, kakao prah, kukuruzno brašno, staviti da proključa, pa dodati puter.
Preliti preko polovine kolača, staviti drugu polovinu, pa ponovo preliti.
Kako to izgleda u praksi, pogledajte u snimku sa početka teksta.
BONUS VIDEO:
Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459
Pratite nas na društvenim mrežama
PROČITAJTE JOŠ
-
informer.rs | Sreda, 21. 09. 2022.