• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: iće&piće

26.09.2022

21:00

Napravite DOMAĆE TORTILJE! Bolje i JEFTINIJE od kupovnih!

Shutterstock

Recepti

Napravite DOMAĆE TORTILJE! Bolje i JEFTINIJE od kupovnih!

Podeli vest

Kupovne tortilje koštaju 312 dinara (15 komada), a u domaćoj varijanti ove meksičke lepinjice možete da napravite i za 60 dinara... Uživajte!

Sastojci:

400 g brašna
pola kašičice soli
pola kašičice praška za pecivo

četiri kašike ulja
2 dl tople vode

Foto: Shutterstock

Domaće tortilje, bolje od kupovnih

Priprema: 

U posudu za mešanje sipati brašno, so i prašak za pecivo. Dodati ulje i toplu vodu. Mutiti mikserom sa nastavcima za testo tako da se dobije malo tvrđe elastično testo koje se ne lepi za zidove posude. Po potrebi dodati još malo brašna. Ostaviti da odstoji na sobnoj temperaturi oko 30 minuta prekriveno prijanjajućom folijom. Testo premesiti i formirati 15 jufki približno iste veličine. Svaku istanjiti oklagijom na pobrašnjenoj površini tako da se dobije krug od približno 15-18 cm. Svaku jufku prekriti folijom da se ne bi sušile dok oklagijom pravite tortilje. Tortilje peći na suvom tiganju (idealno na gril tiganju) na umerenoj vatri, prvo sa jedne strane, pa onda sa druge. Ideja je da se suše više nego da se peku. Tortilje su gotove kada počnu da dobijaju boju. Ređati jednu na drugu da ne bi postale krte. Kada se ohlade, mogu se čuvati u najlon kesi u frižideru nekoliko dana, a u zamrzivaču i duže.

Prijatno!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija