GLAZIRANE KRMENADLE! Da uvek ispadnu sočne!

Shutterstock

13:15 Recepti 0

iće&piće | 02. 10. 2022.

GLAZIRANE KRMENADLE! Da uvek ispadnu sočne!

Problem kod spremanja krmenadli je taj što često znaju da budu previše suve i tvrde, a mariniranje i glaziraće će rešiti taj problem... Uživajte!

Sastojci:

600 g krmenadli
dve kašike maslaca
četvrt šolje balzamika
tri kašike meda
dva čena belog luka
origano, bosiljak, majčina dušica
prstohvat tucane ljute paprike
so, biber

Shutterstock

Glazirane krmenadle

Priprema:

Rernu zagrejati na 200 stepeni. U šerpici pomešati balzamiko, med, iseckan beli luk, origano, bosiljak, majčinu dušicu i tucanu papriku, pa kuvati na umerenoj temperaturi dok ne počne da se zgušnjava. Meso posoliti i pobiberiti, pa pržiti u tiganju na zagrejanom maslacu po tri minuta sa svake strane. Prebaciti u rernu, preliti glazurom i peći još desetak minuta.

Prijatno!



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.