• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

28.10.2022

22:05

FANTASTIČNI KROASANI SA KREMOM! Tope se u ustima!

Pexels

Recepti

FANTASTIČNI KROASANI SA KREMOM! Tope se u ustima!

Podeli vest

Napravite domaće kroasane, a mi vam predlažemo da ih napunite kremom

Kroasan spada među klasične sastojke francuskog doručka. Danas sprema u različitim varijacijama, sa sirom, punjen šunkom, čokoladom ili kremom od lešnika.

Sastojci:


120 ml mlake vode
12 g svežeg kvasca
400 g brašna
100 g šećera
2 kašike putera, rastopljenog
60 ml mlakog mleka
1 jaje
1 kašika kakao praha
1 kašika mleka
krem od lešnika

Foto: Pexels

Kroasan

Priprema:

Zagrejte rernu na 180°C. U činiju sipajte brašno pa od brašna napraviti udubljenje i u njega izmrviti svež kvasac. Sipajte mleko, puter, jaje, šećer i toplu vodu. Mešajte da se kvasac rastvori. Mesite smesu rukama dok se testo ne sjedini. Mešajte dok ne postane glatko i elastično, a zatim podelite na pola. Polovinu testa pomešati sa kakaom i 15 ml mleka. Oba testa formirati u loptu i ostaviti 1 sat. I čokoladno i belo testo razvucite u pravougaonik. Položite jedan list testa na drugi i lagano pritisnite. Testo isecite na trouglove i uvaljajte u kroasane. Stavite svaku rolnu na pleh za pečenje obložen pek papirom i premažite mlekom. Pecite 20-25 minuta, ostavite da se ohladi, a zatim napunite kremom od lešnika.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija